CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Andra advent och pyssel

Godkväll bloggen!

 

Ja då var det söndag igen, och imorgon är det dags för heldistans i skolan igen. I torsdags meddelade ju FHM att alla gymnasieskolor uppmanades att lägga all undervisning på distans from imorgon. För oss som är någonstans mittemellan gymnasie och högskola så var det inte självklart vad som gällde för vår del. Men i fredags hade rektorerna för VGR folkhögskolor bestämt sig för att även vi skulle gå över till heldistans. Så ja, nu kommer jag att plugga hemifrån heldagar igen. Det känns bra med tanke hur det har sett ut i skolan nu när alla varit oroliga, samtidigt känns det såklart tråkigt. Men ja, det är ju inte så mycket mer att göra än att bara gilla läget.

 

Den senaste veckan har älsklingen och jag pysslat en del här hemma. Vi har gjort egna julkort, och idag gjorde vi även klart årets pepparkakshus som blev en miniatyr av familjens nya sommarställe. Det har varit väldigt mysigt och trevligt att vi har pysslat såpass mycket det senaste, det är ju inte direkt något vi gör så mycket annars.

 

Nu när det blir mörkt så himla tidigt så lägger i alla fall jag mig tidigare, vilket då också resulterar i att jag vaknar tidigare. I fredags somnade jag redan vid 22 tiden, och vaknade 6:40 igår morse. Så ja, när klockan var 8:30 igår var vi och storhandlade på Maxi. Förra helgen var vi där under lördag eftermiddag och då var det väldigt mycket folk där. Jag har sedan dess sagt till Jesper att vi behöver lägga om våra handlingstider för att undvika allt folk. Så ja, eftersom att vi vaknade tidigt igår så åkte vi och storhandlade tidigt också. Det var väldigt härligt faktiskt, inte alls så mycket folk i affären då.

Under eftermiddagen åkte vi till älsklingens kontor och hämtade lite grejer då de skall flytta till nytt kontor. Sedan bakade vi pepparkakshus hela dagen också. Så ja, igår hade vi verkligen fullt upp, så jag slocknade igår vid 22 tiden igen, och sov som en stock hela natten, helt underbart!

 

Här kommer lite bilder:

 

Årets julkort. De två med skrapkartong (de svarta) gjorde älsklingen, och jag gjorde de andra.

 

 

 

Årets pepparkakshus.

 

 

 

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

 

Hoppas att ni också har haft en bra andra advent.

//CarroEllen