CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 15/11

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt efter en vecka med fullt upp.

Denna veckan har jag varit i skolan de dagarna vi skulle vara där, men i tisdags gick hela svensklektionen åt att prata om Corona. Vi är ju flera stycken i klassen som är missnöjda över hur skolan har ordnat saker och ting med tanke på pandemin. Så ja, vi lyckades bjuda in båda rektorerna till klassrummet för att få svar på våra frågor. Det som dock var så typiskt var att de hade sagt att de kunde komma till oss kl 11, vilket de gjorde. 11:05, bara fem minuter efter att vi hade börjat så gick brandlarmet. Dock märkte vi på ena rektorn att det bara var övning, men det var ju bara att gå ut, så himla typiskt, kändes typ som att det var planerat för att de visste att vi skulle ställa massa frågor... Men ja, vi var inne ganska snabbt igen, så vi hann ändå få svar på våra frågor. Vi har ju länge undrat över varför inte även vår skola har gått över helt till distans som några andra har gjort. Anledningen är tydligen att efter i våras när det var så mycket distans märkte de att det var många som inte klarade skolan då, så det är tydligen därför vi inte går över helt till distans, utan vi gör det först när och om folkhälsomyndigheten säger det.

 

I torsdags grejade jag lite här hemma, och pluggade. Vi var också iväg och köpte lite nya akvariefiskar, så nu är det äntligen lite mer liv i akvariet igen.

 

Igår städade vi lite här hemma. Vi var också och storhandlade under förmiddagen. Under eftermiddagen åkte vi hem till mamma för att hämta våra vinterdäck till bilen. Sedan blev det en kort tur till Backaplan då älsklingen behövde köpa lite nya kläder.

 

Idag har vi putsat fönster här hemma, så om två veckor åker adventsljusstakarna fram, skall bli så mysigt. Sedan har vi varit en sväng ute på Hälsö. Pappa skulle nämligen hjälpa oss att byta däck på bilen. Jag var lite nervös inför att köra på färjan, men det gick bra. Även däckbytet gick bra, fick också kollat lite annat på bilen. Så ja, nu behöver jag bara få tag på bilförsäljaren för att få lagat defrostern till bakrutan och backspeglarna, han är visst väldigt svår att få tag i. Sedan får jag väl lägga ut termobyxor och lite sådant i bilen också, förbereda den mer inför vintern. Vad är det mer man bör ha i bilen under vintern? Isskrapor och snöborste har jag redan.

 

Så ja, vi har haft en vecka med fullt upp, så nästa helg hoppas jag blir lite lugnare. Just det ja, vi har köpt/beställt lite julklappar den här veckan också. Nu börjar ju det också, och det är lika svårt varje år att komma på vad man skall köpa till vissa personer, men nu är i alla fall några klara, så skönt.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen