CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 18/10

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

 

De två senaste veckorna har jag haft fullt upp. Förra veckan var jag så bestämd över att jag inte skulle plugga något alls under helgen, vilket jag har gjort många helger denna hösten. Så ja, förra veckan blev det väldigt mycket plugg, och under helgen var jag med mamma och en kompis till henne i Alingsås. Mamma ville till en butik där som har gamla saker. Det var en supermysig butik med massor av olika kaminer, lampor, möbler, ja massa olika saker. Det var också en liten marknad där, så det var supermysigt. Efter det åkte vi in till Alingsås centrum och gick runt i lite butiker. Så ja, vi hade en supermysig dag.

 

På söndagen åkte jag till mamma då syrran och Lukas var där. Vi fick en trevlig dag med en härlig promenad.

 

Den här veckan har det också varit mycket plugg, längtar så mycket till höstlovet nu. Jag har äntligen fått skrivit klart en novell som jag skulle skriva i svenska 3, och så har jag suttit och räknat en del matte här hemma, så tur att jag har älsklingen som kan hjälpa mig. Sedan har jag också suttit lite med religionen där vi skall börja med kristendomen nu.

 

I tisdags fyllde ju jag år. På morgonen fick jag egengjord chokladcroissant och kaffe på sängen av älskligen, så mumsigt! I paketväg fick jag en ljusslinga som jag hade önskat mig. Jag hade en ljusslinga på mitt rum förra året, men den gick sönder, så nu fick jag en ny. Sedan fick jag också ett par örhängen som jag hade kollat på. Det var inte några vanliga örhängen om jag säger så, dessa var sådana med en platta baktill så de är skönare att sova med. De örhängena älskar jag verkligen, märker knappt av de, och jag slipper ta ut de varje kväll.

Under kvällen kom mamma förbi en sväng på en kopp kaffe. Vi satt bara och pratade lite om gården och sådant. Utav mamma fick jag en termosmugg som jag också hade önskat mig. Så nu kan jag ta med varmt kaffe eller te till skolan på morgonen, det är nämligen alltid så kallt i skolan.

 

I onsdags när jag var på väg hem från skolan var jag jättenära på att krocka med en lastbil. Det var en stillastående lastbil mitt i vägen som hade kört in i sådana stora betongklossar som finns på vissa ställen för att skydda busshållplatser. Jag hann reagera över att det var mycket skit på vägbanan, men reagerade inte på den stillastående lastbilen förrän min bil bromsade in själv och började tjuta. Som tur var hade jag ingen bil bredvid mig, så jag lyckades svänga ut i andra filen nästan i sista stund. Precis innan den olyckan hade jag flera andra lastbilar framför mig som svängde av precis innan, så antagligen var det därför jag inte hann se den stillastende lastbilen. Men ja, tack och lov så gick det bra, men jag har känt mig ganska chockad sedan dess, nu vet jag hur snabbt det kan gå för en olycka att ske. 

 

Igår kom Malin hit och stannade tills idag. Vi lagade god mat igår kväll och kollade på en väldigt konstig film.

Idag har vi varit ute på en riktigt härlig promenad i skogen, vi hittade lite nya vägar också. Tack för en trevlig helg!

 

Ja då är det ny vecka imorgon igen, och på fredag fyller älsklingen år, och till helgen skall vi ha lite kalas här hemma för oss bägge två. Så ja, det blir ännu en vecka med fullt upp.

 

Jag har haft lite problem med bilen i veckan också. Värmeslingorna i bakrutan och till backspeglarna har inte gått igång förrän efter att jag har kört en stund, skitkonstigt. Det är just bara på morgonen när det är kallt ute och även bilen är kall som de inte går igång, annars gör de det, så jobbigt. Så jag får se hur det är imorgon bitti. Fungerar det inte direkt då heller så får jag kontakta de som jag köpte bilen av och troligtvis lämna in den, så segt. Nu är det ju snart dags med att byta till vinterdäck också, får se var vi gör det någonstans.

 

Ne, nu är det dags att börja med middagen!

//CarroEllen