CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 4/10

Halloj bloggen!

 

Då var det redan oktober, vart tog september vägen?

 

Nu har jag haft två  veckor med fullt upp igen känns det som. Det är så mycket mer med skolan nu jämfört med förra året, det går inte ens att jämföra typ.

Men ja, i två veckor har vi inte haft någon lärare i religionen då han har brutit foten, och skolan var i vanlig ordning dålig på att informera om det. Så första dagen visste vi inte alls vad vi skulle göra, satte oss efter första lektionen och kollade på ett avsnitt av en serie som läraren hade pratat om tidigare. Sedan var det inte förrän dagen efter vi hade fått en uppgift som vi skulle göra, men utan lärare. Det var inte förrän i tisdags som vi hade en lärare i religionen, men då hade vi bara religion en kort stund, sedan hade vi svenska istället då det var svenskläraren som hoppade in. 

 

Sedan har vi haft en text att jobba med i engelskan som var ganska svår, så den har jag suttit med en hel del här hemma också.

Sedan har vi också ett grupparbete i svenska 2 som vi skall redovisa på tisdag, handlar om sociolekter och dialekter, och jag skall hålla i ett quiz på ö-mål (dialekt från öarna). I fredags satt jag och gjorde klart uppgiften i både engelskan och religionen, så nu har jag bara redovisningen i svenskan kvar för just nu, imorgon får vi säkert en ny uppgift i religionen.

 

Förra torsdagen (jag har ju inget på schemat på torsdagar, men brukar plugga en del hemma ändå) slutade älsklingen vid lunch, så då åkte vi till Ikea och åt lunch där. De hade äntligen öppnat restaurangen igen, och de hade dessutom fått en väldigt bra ordning där för att man skall kunna hålla avstånd. Efter att vi hade ätit gick vi runt där en stund. Vi kollade bla på kök till vår framtida sommarstuga, och så fick vi köpt lite småsaker.

 

Nu i torsdags var jag bara hemma och pluggade lite, annars tog jag det mest lugnt. Jag har varit så himla trött nu när det har börjat bli så mörkt så tidigt på kvällarna, så jag har inte orkat göra så mycket heller.

 

I fredags kom Malin hit. Vi hade en trevlig kväll med god mat och avslutade sedan kvällen med att kolla på gamla bilder från år 2004 tror jag det var och framåt, så roligt. Ja, Malin och jag har känt varandra i 16 år i år, så galet vad tiden har gått fort, men så mycket roligt vi har haft ihop dessa åren!

Igår förmiddags åkte vi till Ikea då Malin ville dit. Där åt vi lunch och fick också köpt lite saker. Efter att vi hade varit på Ikea passade vi också på att kolla lite i de andra butikerna som finns där i Bäckebol. Så ja, vi fick en heldag där verkligen, så trevligt. Under kvällen åt vi tacos, kollade på ett avsnitt av "Doobidoo" som vi hade missat, och satt sedan och spelade lite spel innan vi lade oss. Tack för en supertrevlig helg!

 

Idag har älsklingen och jag varit och storhandlat. Sedan har jag suttit lite och övat på redovisningen i svenska, och skall senare sätta mig och räkna lite matte, så härligt att jag har älsklingen hemma som är så bra på matte, och som dessutom förklarar så bra.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen