CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 20/9

Halloj bloggen!

 

Ja då har ännu en vecka gått, och snart är det redan oktober, vad hände med september egentligen?

Denna veckan har jag haft fullt upp med skolan samtidigt som jag har varit väldigt trött, så jag har sovit middag när jag kommit hem från skolan. Ja nu märks det verkligen att mörkret har kommit, det är ju redan mörkt kl 20 på kvällen, då blir man ju så mycket tröttare också.

 

Men ja, den senaste veckan har jag pluggat mycket. Vi fick en bok i svenska 3 som vi skulle läsa "En herrgårdssägen av Selma Lagerlöf" Den är skriven på 1800-talet, och sådana böcker brukar ta längre tid att läsa för att förstå gammelsvenska, men det är samtidigt roligt. Men ja, eftersom att jag har varit så trött så har jag fått läsa den boken två gånger på 1,5 vecka, så nu är den äntligen utläst, och på tisdag skall vi diskutera den, om tekniken fungerar ordentligt, vilket den inte gjorde i tisdags. Efter det skall vi skriva en novell med några fasta punkter som skall vara med i den, så det skall bli roligt.

 

Förra helgen var mamma och jag vid det nya sommarstället. Vi bor ju i husvagn där just nu under tiden som vi renoverar huset, så det är lite bökigt, men ändå mysigt.

På dagarna grejade vi, plockade massor av gamla krossade tegelpannor, glas, plast, sten och massor av sådana saker som låg runt huset. Grävaren har nämligen varit där och bla. fixat med dräneringen nu, så då har det kommit upp mycket saker ur jorden. Vi var också en sväng på tippen och en sväng i skogen och plockade lite kantareller. Sedan kom några gamla grannar från Brevika förbi vilket var väldigt trevligt. Vi lyckades ta oss in i den gamla ladugården som jag aldrig hade varit i tidigare. Det var intressant och spännande att se alla gamla grejer som var där, men samtidigt lite läskigt då den är i ganska dåligt skick. Sedan kom en av våra nya grannar förbi också, så vi stod och pratade massor, supertrevligt.

 

Vi hade tyvärr inte så bra väder, regnade en hel del, så det var väldigt lerigt runt huset, så vi gick i stövlar hela helgen. På vissa ställen var det så mjuk mark att man sjönk ner flera centimeter, lite läskigt innan man vande sig.

 

Under lördagskvällen satt mamma och jag i förtältet med tända ljus på bordet, invirade i varsinn filt och kollade på ett avsnitt av "Det sitter i väggarna", supermysigt. Precis innan vi skulle gå och lägga oss hade vi inte direkt någon lust att gå i mörkret över åkern ner till utedasset, så vi satte oss en liten bit från husvagnen istället. Precis när vi gick ut lös jag med den starka ficklampan som vi hade över åkern och runt husvagnen för att se att det inte stod några djur där, vi hade nämligen sett både två älgkalvar, en älgko och en räv tidigare. Det är också några som har sett varg där för ett tagsen. När vi precis skulle gå in i förtältet igen lös jag med lampan över åkern och möttes av ett par små stirrande ögon knappt 10 m från oss. Jag halvskrek till till mamma"det är två ögon vid syrenen!" och vi sprang in i tältet. När vi precis hade stängt tältet såg vi att ögonen hade närmat sig, och det visade sig vara en räv, men den var inte så skygg, den kom bara närmare tältet och sprang iväg när den bara var någon meter från oss. Det var lite läskigt men ändå väldigt spännande. Tidigare under dagen hade vi nämligen en av älgkalvarna med älgkon stirrande på oss från åkern. Tyvärr fick jag inget kort på räven då det var så mörkt, men det blev några kort på älgarna tidigare under dagen.

Det är lite annorlunda känsla på det nya stället jämfört med Brevika, där är man ännu närmare naturen än i Brevika. Sedan är ju djuren vana vid att detta stället är tomt eftersom att det stått tomt i över 30 år. Det gör ju att det är lite mer läskigt men samtidigt spännande, man får vara mer på sin vakt för djur.

 

Så ja, vi hade en trevlig och mysig helg, men två nätter i husvagn räcker för mig, i alla fall när det är höst.

 

Här kommer lite bilder från förra helgen:

 

 

Fina höstfärger på träden, och bild från stranden.

 

 

 

Mysigt i förtältet, och en lerig arbetsdag.

 

 

 

 

Älgkon och ena älgkalven stod och stirrade på oss under eftermiddagen.

 

 

//CarroEllen