CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 30/8

Hejsan bloggen!

 

Ja nu var det ett par veckor sedan jag skrev här senast. Sedan vi började skolan har jag verkligen varit helt slut. Jag har ju ändå trots allt varit hemma sedan den 17 mars, och har sedan dess inte alls träffat så mycket folk, så nu när skolan började igen och vi skulle vara på plats så har det blivit för mycket folk på samma gång för min del. Så ja, varje dag när jag har kommit hem har jag bara lagt mig i soffan och typ inte gjort någonting, bara vilat och varit helt slut. Det var roligt att träffa de flesta från gamla klassen igen, men klassen har blivit väldigt splittrad, men vi är ändå sju stycken från den gamla klassen i den nya, resten är helt nya deltagare.

 

Dessa två första veckorna var sagt att det skulle vara introduktionsveckor, men vi började med religionen redan på fredagen (vi började en onsdag) och sedan har det fortsatt. Vi har antingen haft historia/religion eller svenska varje dag, och vi har redan fått läxor. Så ja, det är väldigt rörigt i skolan nu, alla är ju så ovana vid att vara i skolan igen också, och så börjar vi med läxor direkt, vi hade väl typ inga läxor alls förra året. Sedan har vi inte heller fått vårt riktiga schema än som skall börja på onsdag, så det är superrörigt verkligen. Vad jag har hört så verkar det inte heller som att skolan har fått till det så bra alls med att alla inte skall vara i skolan samtidigt när det riktiga schemat drar igång. Så just nu känns det lite som att man bara går och väntar på att någon skall bli sjuk på skolan och det blir distansundervisning på heltid igen. Tanken är i alla fall att vi skall blanda både distans och att vara i skolan, men vi får se när vi får det riktiga schemat.

 

Förra helgen var jag och flera andra på sommarstället och grejade, eller jag var mest barnvakt åt lille Lukas. Vi fick rivit verandan och även innetak och golv i vardagsrummet. Verandan var såpass dålig att det inte gick att rädda den, så tanken är nu att det skall bli en lite större veranda med både hall och toalett. I isoleringen till innetaket låg det massor av gamla vykort och inbetalningskort och sådant från den gamla affären, så det var väldigt intressant att kolla igenom.

 

Igår var vi ute hos Jespers föräldrar på lite födelsedagsfirande. Det var trevligt att vara där ute igen, sist var ju på midsommar, det har ju faktiskt inte blivit någon mer gång i sommar, tyvärr. Men ja, vi har ju varit mycket i Brevika istället. Det var väldigt härligt att vi kunde ta bilen och ställa den i Långedrag istället för att ta bussen som tar så lång tid, så det gick ju så mycket fortare än vad det brukade göra förr. Jag tar ju också bilen till skolan varje dag nu, så himla härligt att slippa åka buss, det går ju så mycket fortare att ta bilen.

 

Idag har älsklingen och jag grejat en del här hemma, plockat ordning, städat, storhandlat och lite sådant, så ikväll blir det nog bara till att ta det lugnt.

 

//CarroEllen