CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

De sista dagarna i Brevika

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma på balkongen och bara tar det lugnt. Bättre sent än aldrig men i förmiddags fixade jag faktiskt ordning lite här ute, nu kändes det som att det faktiskt var någon mening med det när det är såpass varmt som det är nu. Vi har ju balkong i österläge vilket innebär att vi har morgonsol, men då är det 40 grader här ute, så då går det inte att sitta här, och under kvällen är det för kallt, men nu är det faktiskt väldigt härligt när det är varmt men en del moln.

 

Förra veckan var Malin, Jesper och jag våra allra sista dagar i Brevika. Det var väldigt härligt, försökte dock inte tänka på att det faktiskt var sista gången.

Älsklingen jobbade på dagarna, så då var Malin och jag iväg. Under förmiddagarna var vi i skogen och plockade kantareller, och under eftermiddagarna hjälpte vi mamma med renoveringen av det nya stället. Det finns mycket svamp i skogarna nu så det var väldigt roligt och härligt att gå i skogen, vi hittade några "hav" med kantisar, så det blev kantarellfrukost några dagar, och även lite kantareller med hem, mums!

Med renoveringen hjälpte Malin och jag till att riva papp och tapeter från väggarna i vardagsrummet och i det kommade badrummet. Vi knackade också bort lerklining från väggarna i det kommande badrummet. För er som inte vet vad lerklining är för något så det det en blandning mellan lera, halm och koskit som jag antar att de använde som isolering förr. Så ja, det luktade faktiskt en del fortfarande, och då inte så gott, men med munskydd och luvor på oss gick det bra ändå, dock blev det ett bad i sjön varje dag efter arbetet oavsett hur vädret än var, men det var väldigt härligt efteråt. Det var väldigt roligt att greja i huset, och just i kommande badrummet tänkte jag hela tiden att om ett år kanske det är ett badrum här, så roligt. Jag har fått uppdraget att dokumentera hela renoveringen, så jag har tagit massor av kort nu varje gång vi varit där, så det är väldigt roligt att redan nu se den stora skillnaden.

 

Ja som sagt var, Malin och jag badade i sjön varje dag då vi bara har haft kallvatten i köket i Brevika i år då en kran gick sönder i höstas. Det var ganska kallt i sjön, men efter att ha knackat lerklining i några timmar så kände vi oss tvugna att bada. En av dagarna var det 15 grader i luften och regn, men det var nog den dagen jag var snabbast med att hoppa i vattnet också, jag brukar alltid stå och tveka en bra stund innan jag väl hoppar i annars. Men ja, det var en härlig känsla efter att ha badat i den kalla sjön varje dag, och man kände sig så ren.

 

Förutom att vi plockade svamp, renoverade, badade och dokumenterade renoveringen så grillade vi också några kvällar. Vi kunde sitta ute på gräsmattan och äta middag, sådan lyx verkligen. 

Sista kvällen låg vi alla tre på luftmadrassen utanför dörren och såg hur fladdermössen flög över oss, så fräckt.

Vi såg också lite olika djur som vi inte ser där varje gång. Bla en älg på åkern, men den här gången stod den ganska långt bort så vi fick inga bra kort på den. Två dagar hade vi en liten hasselmus som sprang runt på gräsmattan utanför dörren, den fick vi däremot några kort på. Fladdermössen som flög över oss, snoken som jag sett på bryggan tidigare såg vi även denna gång, så det blev lite terapi för Malin som är så rädd för ormar, men det gick bra.

Så ja, vi fick några härliga, trevliga och mysiga sistadagar i älskade Brevika som avslutades med ett riktigt härligt bad precis innan vi åkte hemåt. Nästa gång vi åker upp blir det två kilometer längre norrut till det nya stället, och då bo i husvagn eller tält istället.

 

Här kommer lite bilder från veckan:

 

Grillningen ena dagen (köttspett och majskolvar), den lilla hasselmusen, och dukat bord utanför dörren en av kvällarna.

 

 

 

Ett gammalt lås som satt på en av dörrarna, så charmigt, och många lager med tapet i det kommande badrummet.

 

 

Malin håller på och knackar lerklining, en del av vardagsrummet när jag började riva ner papp och tapet kom det fina timret fram, och lerkliningen borta.

 

//CarroEllen