CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Köpt bil

Halloj bloggen!

 

Ja nu var det ett par veckor sedan jag skrev här senast. Så vad har då hänt sedan sist? Det har ju varit så fantastiskt väder så förra helgen var jag ute i Tumlehed och solade ett par timmar, dock inget bad då det är alldeles för kallt i vattnet fortfarande. Nackdelen med den här värmen som har varit är att jag sovit väldigt dåligt om nätterna. Jag somnar sent och vaknar sedan flera gånger varje natt, men nu säger de att det skall vara lite kallare ett par dagar, så får se till att vädra ordentligt då.

 

I måndags var vi och kollade på bilen och i torsdags kväll var vi och hämtade den, så nu har vi blivit bilägare. Det känns så skönt att vi äntligen kan ta oss ut och åka iväg när vi vill, slippa sitta här hemma hela dagarna som vi gjort de senaste månaderna. Som jag säkert nämnt innan så blev det en Kia Stonic, en ganska liten bil men lite högre, en crossover som de kallar det för. Än så länge är jag nöjd, den är lättkörd och enkelt att hitta alla knappar. Jag tog ju körkort för manuell men jag var väldigt bestämd med att vi skulle ha en automatväxlad bil, så det är detta med massa olika finesser som jag ville ha, det var därför jag fastnade för Kia. Så ja, den är automatväxlad med backkamera, riktigt bra och snabb AC och värme i ratten när man vill ha det. Vi har dock inte varit ute så mycket med den än, kört hem den, sedan till Saltholmen då vi firade midsommarafton hos Jespers föräldrar, hem igen i fredags kväll och sedan en liten tur här i Torslanda igår med min morbror då han ville se bilen. Idag blir det säkert en liten tur också, och nästa helg blir det troligtvis att köra till Brevika för första gången,  då blir det ju några timmar i bil, men jag får stanna flera gånger och vila lite tänker jag. Bild på bilen kommer längre ner.

 

Ja, vi var ute hos älsklingens föräldrar och firade midsommar. Det var trevligt och härligt att komma ut till öarna igen. Vi åkte ut senare i torsdags kväll för att undvika mycket folk på färjan och sedan hem under midsommaraftons kväll då det också var lite folk som åkte.

 

Veckan som kommer blir det till att träffa lite folk och fixa inför Brevika, och även köra en del bil för att vänja mig igen. Sedan jag tog körkort i augusti har jag ju tyvärr inte kört så mycket, något jag egentligen hade behövt då jag känner mig lite ringrostig. Det som känns väldigt härligt ändå är att jag känner mig så mycket tryggare med vår bil nu än vad jag gjort med mammas eller Thomas bil som jag övningskörde med, och även haft lite efter det också. Troligtvis beror nog det på att vår bil är så mycket nyare och att jag slipper hålla på och växla.

 

Här kommer lite bilder på bilen:

 

//CarroEllen