CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 24/5

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och tar det lite lugnt efter att ha grejat här hemma hela förmiddagen.

Ja, eftersom att det typ inte händer något nu för tiden när man bara går hemma så finns det ju tyvärr inte heller så mycket att skriva om, därför det går så lång tid mellan varje inlägg nu. Jag har däremot kommit på att jag kan lägga upp lite recept istället nu när det inte blir så mycket annat att skriva om. Vad säger ni om det? Ni har väl inte missat att jag har en hel kategori med flera recept, både på mat och bakning?! Den hittar ni här (klick).

 

De senaste veckorna har jag startat ett projekt här hemma. Vi har en del möbler i ek , och det har jag börjat tröttna på lite, så jag har börjat måla om saker i hallen. Det är hatthylla, skohylla, spegel och två tavelramar. Så istället för ekfärgat blir det vitt, eller färgen är egentligen ljus grå men ser nästan vit ut, så det hoppas jag blir bra.

 

När det gäller bil så kollar jag flera gånger om dagen, och just nu har jag mailkontakt med en försäljare om en bil, men då den finns flera timmar från Göteborg så beror det mycket på om de kan leverera den till Göteborg, men vi får se vad som händer där. Jag märker också nu att bilpriserna sakta har börjat gå nedåt lite vilket är bra för vår del. Min första budget för en bil var ju 80 000, sedan 100 000, efter det 130 000 men nu när vi har hittat vad vi vill ha så har vi spräckt den budgeten totalt, så vi får väl se var det landar.

 

Nu har jag bara veckan som kommer kvar i skolan innan det är dags för avslutning. Det känns helt sjukt egentligen, tänk att jag redan har gått ett helt läsår, vart tog tiden vägen?! Dock blir det ju ingen riktig skolavslutning, utan den blir ju online på något sätt, vet dock inte hur än.

Jag har fått mycket frågor om vad som händer i sommar, och jag kan bara säga att jag inte vet. Jesper har inte så mycket semester i år eftersom att han har bytt jobb ett par gånger i år, och sedan beror det mycket på om vi får köpt bil eller inte. Om vi får gjort det så blir det i alla fall lite dagsutflykter och så, men vi får helt enkelt se.

 

Som flera av er vet så har jag ju skrivit väder i flera år. Jag har en speciell väderbok som jag skriver i varje dag. Det handlar om hur varmt det är (skriver det tre gånger om dagen), vad det varit för väder, lufttryck, luftfuktighet och hur mycket det regnar. Just regnmätaren är väl det senaste jag köpte men det är typ tre år sedan tror jag. Detta innebär ju då att jag kan gå tillbaka i böckerna och kolla flera olika saker vilket jag tycker är intressant. Sedan sommaren 2018 har jag börjat jämföra just vår- och sommarmånaderna med hur mycket det har regnat. Vi kommer säkert allihopa ihåg torkan år 2018. När jag har suttit och jämfört så långt som vi har kommit hittills i år så ligger regnmängderna för april och maj runt mängderna som kom 2018, i alla fall här i Torslanda, men de hoppas jag verkligen ändras då jag inte tror det finns någon som vill ha den torkan igen.

 

Tidigare i veckan skickade skolan ett litet brev och önskade trevlig sommar tillsammans med ett korsord. Jag älskar ju att lösa korsord men gör det mestadels på sommaren nu för tiden, så det försökte jag lösa igår kväll, lyckades dock inte helt. Under kvällen ville älsklingen ta en liten kvällspromenad efter det kraftiga ovädret som var under eftermiddagen, så han gick förbi Maxi och köpte en korsordstidning till mig. Den satt jag med i flera timmar igår kväll, så avslappnande att sitta och lösa korsord, och så mycket roligare när man kan vara med och tävla också.

 

Ne, nu är det nog dags att fixa lite lunch innan jag om några timmar kan måla nästa lager på sakerna i hallen.

//CarroEllen