CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Långfredag

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt, har varit iväg en sväng med mamma och en kompis till henne på Blomsterlandet bara. Jag har de senaste veckorna planterat lite saker här hemma, dill, sockerärter och tomater. Både sockerärterna och tomatplantorna behövs planteras om nu, så fick köpt lite saker till det.

 

De två senaste veckorna känns som att jag har haft fullt upp trots att jag har pluggat hemma varje dag eftersom att skolan är stängd. Men ja, det har gått bra i alla fall, dock är det ganska segt att sitta hemma hela dagarna, men man får bara göra det bästa av situationen. Det jobbigaste med det är ändå utan tvekan att behöva sitta så himla mycket vid datorn, mina ögon blir verkligen helt koko, så nu under lovet har jag försökt sitta så lite som möjligt vid en skärm för att vila ögonen.

Jesper och jag har varit ute och gått en del kortare promenader det senaste vilket har varit väldigt härligt, det har ju faktiskt varit bra väder ganska länge nu, så härligt.

 

Förra helgen var vi barnvakt åt lille Lukas, eller han är inte så liten längre, han växer så himla fort. Det gick bra i alla fall och han var superglad hela dagen, skrek inte en enda gång, det var först när hans pappa kom och hämtade honom, han ville inte åka hem. Den kvällen somnade vi som stockar här hemma, det är roligt men jobbigt att ta hand om en ettåring under en dag.

 

Ja, vad har då hänt mer under dessa två veckorna? Egentligen inte så mycket eftersom att jag har pluggat hemifrån och Jesper har jobbat hemifrån. Vi har som sagt var gått ett antal promenader, varit barnvakt och som vanligt grejat här hemma. Vi har inte hittat någon bil än men jag letar för fullt. Det känns både skönt och jobbigt att vi har bestämt oss för vilken bil vi vill ha. Det jobbiga är ju priset på den, men vi letar för fullt, och troligtvis kommer även de priserna att gå ner en del snart med tanke på krisen.

Vi har fått veta att vi skall fortsätta ha distansundervisning till den 4 maj, så vi får väl hoppas att skolan faktiskt kan öppna då så vi kommer tillbaka innan vi går på sommarlov, men det återstår att se.

Jo just det ja, jag har typ läst klart mattekursen i skolan, så nu blir det nog lite repetion innan sommaren så kan jag börja med matte 2 till hösten, så härligt.

 

Denna påskhelgen var egentligen tänkt att vi skulle vara hos Jespers föräldrar, men pga coronan så ställde vi in det. Istället blir vi hemma, skall laga påskmat här hemma istället till oss två, och baka påskmuffins.

 

Här kommer lite bilder från de två senaste veckorna:

 

 

Glad påsk till er alla bloggläsare!
//CarroEllen