CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Provkört en bil

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu här hemma och bara tar det lugnt.

 

Ja nu har vi kommit igång med distansstudierna en del. Det känns helt okej ändå, fast det är ju lite bökigt och segt emellanåt att bara gå hemma.

 

I söndags hade vi en helt underbar dag här hemma. Jesper satt vid datorn typ hela dagen och jag satt och läste en bok. Det är länge sedan jag satt och läste i så många timmar som jag gjorde i söndags, så härligt.

 

I måndags eftermiddag åkte Thomas, Jesper och jag för att kolla på en bil hos en bilfirma. Precis innan vi åkte hemifrån hade jag kollat att just den bilen som jag kollat på låg kvar på hemsidan, och det gjorde den. När vi kom dit så visade det sig att just den bilen blev såld den morgonen, de hade bara missat ta bort den från hemsidan, så typiskt. Men när vi gick därifrån så var vi ändå lite klokare än innan. Vi fick provköra en Kia Stonic som både älsklingen och jag fastnade för direkt. Den var helt underbar att köra. Den var lite högre men ändå inom den  storleken som jag vill ha på bil. Den hade också alla de finesserna som jag vill ha, det som gör att jag har fastnat för just Kia är att det är mycket bil för pengarna. Just den Stonicen som vi körde var ju helt ny, men den modellen är bara lite mer än ett år gammal har jag för mig att försäljaren sa. Detta innebär ju då tyvärr att det finns få begagnade inom den prisklassen som vi kan lägga på en bil just nu. De som finns till försäljning just nu är typ demoex och de ligger på någonstans mellan 180 000-202 000 kr. Den andra och sista saken som var dumt med just den modellen var att flera av de bilarna har en årsskatt på 4000 kr om året vilket är väldigt mycket. Jag har sett ett par stycken av de som ligger på strax över 2000 kr, men det är också ganska mycket för en sådan dyr bil tycker jag. Men eftersom att vi fastnade så för den så kollar jag för fullt nu efter just en Kia Stonic, försäljaren skulle också höra av sig om han hittade någon som inte var alltför dyr för oss. Innan vi åkte därifrån fick vi också provsitta ett par andra bilar. Först en Kia Rio, en sådan som vi egentligen åkte dit för att kolla på, men den var tyvärr för låg, Jesper kom inte in med huvudet ordentligt i bilen. Den andra var en Kia Ceed som jag också har kollat en del på, men just den som halvkombi och automat är svår att få tag på. Den kvällen tyckte i alla fall jag att jag fick en bra idé, men Jesper ratade den. Både han och jag fyller ju 30 år i år, så då sa jag att vi kunde prata med våra föräldrar och i så fall kanske få en för tidig både födelsedagspresent och julklapp i form av pengar för att kunna köpa en Kia Stonic. Detta nappade tyvärr inte Jesper på då han tyckte det var tråkigt. Så  ja, vi letar vidare samtidigt som vi i alla fall blev lite klokare efter det besöket på bilfirman.

 

//CarroEllen