CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Tre dagar med distansundervisning

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt, väntar på att Malin skall komma hit så skall vi laga god mat och så ikväll, skall bli trevligt.

 

Ja nu har det gått tre dagar som skolan har varit stängd och vi har haft distansundervisning. De två första dagarna fick jag inte gjort så mycket, bara lite småsaker, annars var det mest se till att få ordning på Microsoft Teams som vi skall använda. Nu verkar det ändå som att vi har fått någorlunda koll på det, så på måndag morgon börjar lektionen där. Ja som sagt var, jag fick inte gjort så mycket skolarbete de två första dagarna, fick bara läst lite ur en text som vi har i engelskan, och sedan räknat lite matte. Imorse hade vi däremot första "riktiga" lektionen eller hur man kan säga. Vi fick en uppgift när vi började enligt schemat och som skulle vara inskickad innan lektionen var slut. Den uppgiften fick jag gjort. Men ja, det är verkligen annorlunda att plugga hemifrån, men samtidigt ganska härligt, i alla fall just nu. Man kan göra saker hemma under rasterna. Igår tex planterade jag om tomatplantorna och sådde även både sockerärter och dill, så vi får se om det tar sig nu. Idag var och och hämtade ett paket under rasten, hade beställt lite böcker nu när det varit bokrea. Men ja, jag lär nog ganska snabbt tröttna på detta men det är helt enkelt bara att gilla läget, det går inte att göra så mycket annat nu när situtationen ser ut som den gör i hela landet, eller till och med i hela världen...

Idag har jag också varit och handlat till middagen ikväll, och det var faktiskt ganska lite folk på maxi. Det kändes som att personalen hade börjat komma ikapp nu med att packa upp varor, det enda som var slut kan  ni nog gissa vad det var... Toapapper.... Varför hamstar folk så mycket toapapper? jag förstår verkligen inte det..

Informationen som vi fått från skolan hittills är att den skall vara stängd till den 14 april, men det kan ju också bli längre, det beror ju helt och hållet på hur situationen ser ut med coronan, men jag hoppas verkligen att den kan öppna då. Förhoppningsvis blir det lite bättre och lättare när alla fått ordning på Teams och vi kan ha lektion, för dessa dagarna har det varit ganska rörigt, men det var ju att förvänta sig också. Visst vi elever tycker kanske att detta är jobbigt att ha distansundervisning, men tänk då vilken ännu större omställning det är för lärarna som skall lära sig att undervisa på ett helt annat sätt än vad de är vana vid, det kräver så mycket mer tekniskt kunnande för deras del.

 

Ne, nu skall jag nog fixa ordning lite innan Malin kommer.

Ha en bra helg alla bloggläsare! 

//CarroEllen