CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Skolan stängs, distansundervisning

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara följer SVT:s direktrapportering om Corona.

Inatt fick jag ett meddelande från vår lärare som vi har i fotokursen där han sa att han inte var på skolan utan att vi istället skulle ha en fotouppgift som vi sedan skall skicka in till honom, antagligen tillhör han riskgruppen vilket gjorde att han inte var på skolan. Han sa också att mörkerrummet inte var klart än vilket kändes ganska väntat. Så ja, nu har vi en fotouppgift att göra istället, får se hur det går med den.

 

De senaste dagarna har det varit en konstig stämning i skolan med väldigt få personer där, skolan har nämligen skickat hem både deltagare och lärare som visat minsta lilla symtom på något likt förkylning. Man har också hela tiden hört folk som har pratat om Corona.

Imorse när jag var påväg till bussen så fick jag en känsla av att detta skulle bli en konstig dag. Under första lektionen så var vi typ 10 pers i klassen (av 23 tror jag) och vi skulle fortsätta med grupparbetet. Vid 9:45 var det presskonferens som flera av oss i klassen följde. Under den gick regeringen ganska direkt ut med en rekomendation om att alla skolor från gymnasiet och uppåt borde gå över till distansundervisning från och med imorgon. Efter detta så ändrades allt i hela klassrummet kändes det som. Vi satt och pratade med läraren vad som skulle hända nu. Vi skulle gå på rast typ då så läraren skulle ta reda på detta under rasten, men vi hann ju inte långt utanför klassrummet förrän vi hörde att vi skulle stänga. När vi hade varit ute och tagit lite luft och pratat lite och kom in igen så kom en av våra lärare fram till oss och berättade att vi från och med imorgon skall gå över till distansundervisning. Strax innan vi började lektionen igen så fick vi ett meddelande via plattformen som skolan använder om att skolan följer regeringens rekomendation och från och med imorgon övergår till distansundervisning. När vi fick detta meddelandet så kändes det ganska overkligt, vilket det gör fortfarande. Vi har ju en plattform där vi kan kommunicera okej i alla fall, men hur vi skall ha lektioner rent praktiskt får vi se, men troligtvis kommer det ske via något program för videokonferenser. Detta gjorde då att grupparbetet pausas då det inte är möjligt att presentera på det sättet som vi skulle gjort. Istället fick vi en annan uppgift liknande den som vi höll på med fast för att göra enskilt, men den fick de också ta bort då den också var svår att genomföra just nu med tanke på Corona.

Så ja, allting är väldigt rörigt just nu. Det enda vi vet är att skolan är stängd från och med imorgon men att vi på något sätt skall ha distansundervisning. Jag fick med mig alla böcker och papper hem idag i alla fall som jag kan tänkas behöva. Jag har ju ändå tur att älsklingen kan hjälpa mig med matten och även en del med engelskan så får vi se hur resten löser sig.

 

Ja, detta känns verkligen overkligt, vad är det som händer med världen egentligen?! Det känns faktiskt en aning lockande att åka till Brevika och vara där ett tag, men det lär bli riktigt tråkigt själv, men bara för att inte vara hemma hela tiden. Ne men vi får se vad som händer nu. Ingen vet ju nu heller hur länge vi kommer ha stängt, men jag antar att de börjar med två veckor, och veckan därpå är det ju påsklov, så jag hoppas verkligen att skolan kan öppna igen efter lovet. Vi var ett par stycken som sa det också att vi får träffas och gå promenader eller något sådant tillsammans för att inte sitta inne hela tiden, vi är ju liksom inte i karantän, skolan har bara stängt och när lektionerna är slut för dagen så är det ju som vanligt typ.

 

//CarroEllen