CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 15/3

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det söndag igen och denna veckan har gått ganska fort. Jag har varit väldigt trött hela veckan, somnat tidigt varje kväll. I onsdags skulle jag träffat Lisa egentligen men jag kände att jag inte orkade det. Men ja, det är ju många som är riktigt trötta nu verkligen, antagligen för att det har varit så lite sol.

 

I tisdags blev vi introducerade i ett nytt grupparbete som vi skall ha i skolan. När vi kom in i klassrummet så hade lärarna klätt ut sig till romer, och i klassrummet låg det kartonger på golvet med flera muggar framför. De hade också öppnat fönstren så det var ganska kallt och även suttit på någon fläkt för extra ljud. Det var verkligen en speciell känsla att komma in i klassrummet då...

Efter den presentationen fick vi veta att temat för det nya grupparbetet är "Livsvillkor". Vi blev uppdelade i grupper och skulle sedan börja diskutera vilken grupp i samhället som vi ville arbeta mer med. Vad vi valde får ni veta senare, men jag kan säga att jag börjar känna mig en aning osäker på ämnet som vi har valt efter att ha sett ganska hemska bilder, men samtidigt är det väldigt lärorikt, så vi får fortsätta med det vi valt.

 

I mitten av förra veckan började vi på skolan, och även i samhället i Göteborg känna av hur Coronaviruset verkligen närmar sig med stormsteg. Trots att det är ett par veckor sedan som Jesper och jag märkte första gången att folk började hamstra matvaror så har det märkts så mycket tydligare denna veckan. Det var väl i veckan som det rapporterades om typ 100 nya smittade/dag om det inte var ännnu fler, och då är det bara de som dem testar just nu vilket jag har förstått är de som tillhör riskgrupperna eller de som redan är sjuka. 

I torsdags pratade vi om detta i skolan väldigt mycket, och under engelskalektionen så fick vi veta lite mer om vad som händer i skolan nu. Vissa av personerna på skolan som tillhör riskgrupperna får en individuell studieplan för att plugga hemma nu, men läraren sa också det att de inte vet vad som kommer hända med skolan framöver, det kan mycket väl vara så att vi får stänga och då får vi i så fall ha lektioner via nätet, men nu tar man en dag i taget så får vi se vad som händer.

Jag känner mig väl egentligen inte så orolig över om jag blir smittad, det är väl mer att jag skulle missa skolan i så fall om inte den stänger. De säger ju att de flesta inte blir så dåliga, men jag som har varit förkyld mer eller midre sedan i september är riktigt trött på att vara förkyld och sjuk nu, så jag slipper gärna. Sedan vet jag också att jag hade haft väldigt svårt att gå här hemma i två veckor utan att få gå ut, jag hade ju på riktigt klättrat på väggarna då...

 

I fredags hämtade jag Lukas på förskolan igen, och denna gång gick det betydligt bättre än förra veckan. I fredags var han glad och lekte massor, bet mig gjorde han också i handen och så försökte han bita mig i stortån men då råkade jag sparka till lite så han blängde ganska ordentligt på mig, men det gick bra i alla fall.

 

Igår grejade älsklingen och jag lite här hemma och tömde bilen. Igår var nämligen sista dagen vi hade Thomas bil. De kom hem från Thailand imorse och de lyckades komma hem i tid trots allt kaos som är i världen just nu med coronan. Det kändes väldigt vemodigt att lämna tillbaka bilnyckeln imorse, bara tanken på att jag skall börja åka buss till skolan varje dag igen tar verkligen emot, och det tar emot ännu mer nu med tanke på viruset. Ja det har varit så himla härligt att åka bil till skolan nästan varje dag. Det tar liksom 15 min med bil, men nästan 1 timme med buss, men nu skall jag försöka gå till resecentret här borta på morgonen istället och ta en buss som bara tar 15 min, men då har jag 15 min att gå från bussen också till skolan, så vi får se hur många gånger mina fötter klarar av det på hård mark.

 

Idag var jag då uppe tidigt då Thomas var här redan vid 7:30 imorse, och jag hade sagt till honom redan innan att han bara får bilnyckeln snabbt ifall det är så att de har fått med sig viruset hem. Jag lyckades inte somna om efter det så idag har jag varit ganska trött, sov konstigt natten som var också då det blåste mycket.

Så ja, idag har vi fortsatt att greja här hemma, Jesper har köpt en del lådor för att organisera saker i ett skåp här hemma som alltid har varit kaos, så det är ju ändå bra. Jag har tvättat lite och bakat en kladdkaka, något som jag har varit sugen på i flera dagar, så gott!

 

Ja som sagt var, vi får se vad som händer i veckan. Tanken just nu är att vi skall på teater hela klassen på onsdag i Angered. Det känns verkligen sådär att alla skall ta vagnen hela vägen dit och sedan sitta med flera andra på en teater, vi får se hur det blir med den.

På tisdag skall vi jobba i mörkerrummet på fotokursen, framkalla bilder som vi tog förra veckan så det skall bli roligt, hoppas bara att de har lyckats täta dörrarna mer än vad de var förra veckan. I ett mörkerrum måste det vara riktigt mörkt för att det skall gå att framkalla bilder. Problemet som de gjort med detta nya mörkerrummet är att de har valt att ha nödutgången genom hela rummet. Detta innebär då att skylten som lyser för att visa var nödutgången är förstör hela syftet med mörkerrummet. Sedan har de inte heller lyckats få dörrarna tillräckligt täta, så vi får se hur vi löser det på tisdag.

 

Ne nu kanske det är dags att gå och hjälpa älsklingen med maten. Han börjar ju jobba imorgon så nu måste vi se till att förbereda veckans mat varje söndag igen.

 

//CarroEllen