CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen friska

Godkväll bloggen!

 

Ja som rubriken lyder så har äntligen älsklingen och jag blivit friska igen från magsjukan, nu är vi, eller mestadels jag bara väldigt trött.

Igår var vi bara hemma, tvättade flera maskiner med tvätt för att få bort allt från magjsukan. Vi lagade också en soppa igår som mamma tipsade mig om, en soppa som hon gjorde till mig förr när vi bodde på Hälsö och jag hade varit hos tandläkaren och spänt min tandställning, då kunde jag ju inte tugga på flera dagar, då gjorde hon den soppan till mig. Igår hade vi potatis, morot och gul lök i då vi inte hade några fler grönsaker som vi kunde använda. Detta kokade vi upp tillsammans med vatten, buljong och oregano. När den var klar körde vi den med stavmixern, ställde den på spisen igen och hällde i lite fiskbitar. Jag tyckte den blev god, den tog mig tillbaka till när jag satt i lägenheten på Hälsö med ont i tänderna och åt denna. Jesper tyckte tyvärr inte att den var någon höjdare, så den har jag ätit till lunch idag också.

 

Idag skulle egentligen Malin och jag åkt till Ikea men eftersom att jag har varit dålig i veckan och Malin inte skulle vara hemma förrän sent natten som var så flyttade vi fram det istället. Så idag har älsklingen och jag haft en hemmadag, eller vi har kört en sväng bara och varit och storhandlat. Utanför apoteket på maxi stod det en stor skylt "munskydden är slut" och när vi gick runt på maxi så tyckte vi att det var ovanligt mycket sådan mat som man kan förvara en längre tid där hyllorna gapade tomma. Om detta beror på att folk har köpt extra för att lägga hemma ifall de blir sjuka av coronaviruset eller om det beror på något annat vet jag inte, men det var en lite speciell känsla faktiskt att se så många hyllor som var helt tomma. Fiskbullar var en sådan vara. Jag hade tänkt köpa en burk laxbullar då jag brukar ha det hemma men den var nu slut, och varje hylla på maxi var tom, och de har ändå ganska många olika i vanliga fall. Men ja, vi får väl hoppas att detta lugnar sig snart med viruset för just nu känns det lite som att folk har blivit panikslagna här. Jag tror också att media förstorar upp det så mycket vilket gör att folk får panik över det istället tyvärr. Jag känner mig just nu i alla fall ganska nöjd med att jag har bilen i två veckor till så jag slipper åka buss så mycket.

 

Ja då är det måndag imorgon och jag skall äntligen till skolan igen, jag var ju ändå hemma tre dagar förra veckan, så igår började jag känna mig lite rastlös faktiskt trots att jag egentligen inte hade någon ork att göra något. Men ja, vi får se llite vad som händer i veckan, skall hämta Lukas en dag i alla fall, sedan blir det nog till att ta det lugnt efter skolan då jag troligtvis kommer vara ganska trött. Det är ju riktigt många år sedan som jag var magsjuk senast, så jag har verkligen glömt av hur trött man känner sig efteråt.

 

Ikväll har jag fått bestämma middag, och nu när vi kan äta ordentlig mat igen så har jag bestämt tacos, älskar det!Jag har också köpt mina favoritkex att ha i veckan, sådan lyx att äntligen äta ordentlig mat igen.

 

Ne nu är det nog dags att gå och börja med maten. Hoppas att ni har haft en bra helg.

//CarroEllen