CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Magsjuka

Hejsan bloggen!

 

Ja, som rubriken lyder så har både Jesper och blivit magsjuka, antagligen lille Lukas som smittade oss i söndags trots att han hade varit bra i två dygn. Här hemma började det i tisdags, men jag var i skolan ändå då jag inte märkte av det förrän precis innan vi slutade. Så ja, igår låg jag utslagen med feber hela dagen, och idag med den andra delen av magsjuka... Jesper mår däremot bättre idag så han fick gå en tur till affären tidigare i förmiddags.

 

I söndags var mamma barnvakt åt Lukas under dagen så de kom hit en sväng för att hjälpa mig att plantera lite olika grönsaker. De var bara här ett par timmar, om ens det, och Lukas sov största delen av tiden. Han var nämligen dålig natten mellan torsdag-fredag, så vi tyckte att han inte borde ha smittat. Både Jesper och jag försökte att inte vara så nära honom heller i söndags ifall att, men det hjälpte tydligen inte.

Men ja, vi fick planterat tomater, gurka och sockerärter. Tomaterna satte jag som jag gjorde för två år sedan, bara skivade de och lade i jorden, försökte också göra samma med gurka men den känns lite mer osäker på om den kommer att ta sig.

 

I tisdags hade vi temadag i skolan, tema klimatet. Detta är ju något som man hör om precis hela tiden så den dagen var riktigt seg. Under förmiddagen var det två olika föreläsningar varav den första personen som vi lyssnade på var inte direkt någon bra föreläsare. Den andra var lite bättre men det kändes så himla segt ändå, typ bara massa info som man redan hört tidigare.

Under eftermiddagen var det dags för fotokurs och den här gången gjorde vi egentligen något som var ganska roligt, vi gjorde egna lådkameror (skolåda som vi målade svart inuti, två små hållare av kartong för att hålla kvar fotopappret i lådan och på andra kortändan av lådan, en bit aluminiumfolie som vi tejpade fast och gjorde ett pyttelitet hål i). Dessa tog vi sedan kort med för att sedan framkalla på det gamla sättet, i olika vätskor. Tyvärr blev inte de korten någonting då fotoläraren gissade på att det var fel papper.

 

Resten av denna dagen blir det till att ligga i soffan och ta det lugnt, likaså imorgon. Ja äntligen sitter jag i soffan igen efter att det var flera månader sedan som alla de där 100-tals småspindlarna hade invaderat vardagsrummet. Så ja, nu kände jag att det var dags att bädda ut den nu när vi är sjuka också, och för att jag inte har hittat några spindlar det senaste "Peppa, peppa!"

 

//CarroEllen