CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Veckan som gått

Halloj bloggen!

 

Ja då var det söndag igen, det har gått så himla fort det senaste. Den senaste veckan har jag typ haft fullt upp känns det som.

Förra helgen var ju mamma, syrran, lille Lukas och jag i Brevika. Vi åkte runt 9 tiden på fredagen så vi var framme redan kl 13 vilket var väldigt härligt. När vi kom fram så var det tre grader i huset, så det tog ett antal timmar att få upp värmen, men det var ändå helt okej väder ute så vi kunde vara ute tills vi fått upp värmen lite. Den dagen var vi ute på en skogspromenad vilket var superhärligt, dock var det väldigt blött så vi fick hitta en del egna vägar. Under den promenaden hittade vi faktiskt en kantarell, en liten typ frystorkad kantarell, första gången vi hittade det i februari. Vi såg också många buskar som det hade kommit upp skott på redan. Visst, här hemma är det ännu mer än däruppe, men ändå. Helt sjukt egentligen att vi i år hoppade över vintern helt, att vi gick från höst direkt till vår vilket vi faktiskt gjorde i veckan.

Den dagen tog vi också en del kort då det var den dagen det var bäst väder för det. Under kvällen åt vi tacos och kollade på "På spåret" på tv.

Under lördagen var vi ute på ett par promenader, fast denna gång på vägarna då vi hade med Lukas i vagnen.

Under kvällen åt vi kycklinggryta och kollade på melodifestivalen, och Lukas dansade till flera av låtarna, så söt.

På söndagen varnades det för storm så vi åkte hem redan  under förmiddagen för att undvika att träd skulle ligga över vägen och vi inte skulle komma fram. Hemvägen gick bra, men det var nog först när vi närmade oss Uddevalla som vi märkte hur mycket det blåste. Så ja, det var skönt att komma hem mitt på dagen, det är trots allt lite småjobbigt att inte ha något rinnande vatten inne utan behöva hämta vatten i brunnen och sedan koka det för att få varmt vatten. Men ja, vi fick en mysig helg, och jag fick gått i alla fall en skogspromenad som jag hade saknat så mycket.

 

I tisdags var älsklingen och jag på begravning, hans farmor som hade gått bort. Den var i Jönköping så vi åkte buss dit. Längs med vägen såg man verkligen hur mycket träd som hade fallit efter de senaste stormarna, och även vilka ordentliga översvämningar det var på en del ställen. Ja, tänk vad vädret kan ställa till det, men det är ju det som jag tycker är så fascinerande.

 

Tidigt under torsdag morgon kom Thomas och lämnade sin bil som vi skall ha i tre veckor, så jag var uppe redan kl 5 den morgonen, men jag somnade om efter det som tur var.

Under eftermiddagen skulle jag för första gången hämta Lukas på förskolan. Det gick bra, men jag fick bära honom betydligt mer än vad jag hade tänkt då han var på en annan avdelning när jag kom dit, men hans saker var kvar på hans avdelning. Men som sagt var, det gick bra och han var glad och lekte massor när vi kom hem.

 

I fredags tog jag bilen till skolan vilket gick bra, men jag kände verkligen mig ringrostig. Nu förstår jag ju verkligen varför folk säger att man skall köra mycket direkt efter att man har tagit körkort, vilket jag inte har gjort. Så ja, dessa tre veckorna blir det till att bli van vid att köra igen.

 

Igår var det dags för tredje helgen i rad med storm. Här blåste det som mest 27 m/s, och Älvsborgsbron stängdes av för tunga fordon då det blåste ren västanvind. Men ja, älsklingen och jag hade en fixardag här hemma. Vi tvättade, städade och grejade lite. Jag satt också lite med skolarbeten. Just nu håller vi på med ordklasser, sådant som man egentligen lärde sig i lågstadiet eller kanske mellanstadiet, men hur mycket av det kommer man egentligen ihåg idag när det är typ 20 år sedan man läste det. Egentligen kan man det men när man bara får sådana uppgifter som tex. "Skriv följande ord i plural, obestämd form" eller "Skriv följande ord i presens, imperfekt, perfekt, pluskvamperfekt och futurum" Hur mycket av vad de orden betyder kommer man ihåg idag?! Så ja, detta har vi repeterat i veckan under svenskletionerna. Vi kom också in lite på satslära. Det är något som vi läste en del i högstadiet som jag tyckte var väldigt roligt, så efter att ha repeterat det lite så kände jag att jag kunde det någorlunda igen.

 

Idag får vi se lite vad som händer, men det blir i alla fall till att storhandla, kanske också börja plantera lite grönsaker. I år har vi tänkt ha tomater, gurka och dill, och kanske bär av något slag, typ jordgubbar. Förra sommaren hade vi smultron men de fick några larver på sig, så de lämnade vi bara, likaså när jag har haft ruccola tidigare också, så vi får se lite vad det blir.

 

Här kommer lite bilder som jag tog i Brevika förra helgen:

 

 

 

//CarroEllen