CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Året som gått, 2019 del 1

Halloj bloggen!

 

Ja då var det nyårsafton och vad passar då inte bättre än en sammanfattning av året som gått. Det har hänt så mycket saker detta året, flera stora saker, men också några trevliga händelser, men jag skall försöka ta det från början.

 

I början av januari slutade jag på Subway efter att ha jobbat där i ca 7 år. Historien om detta har jag ju skrivit om tidigare, men om ni har missat varför det blev som det blev så kan ni klicka här. 

Januari var en ganska härlig månad om inte jag minns fel. Jag tog det lugnt, grejade mycket hemma i den mån jag kunde eftersom att mina händer och fötter var såpass dåliga då. Jag träffade studie- och yrkesvägledningen flera gånger både under januari och februari för att reda ut mina betyg och söka lite kurser. De hjälpte till väldigt mycket, och var väldigt noga med  att jag skulle komma in på de kurserna som jag behövde/ville. Jag var ju helt bestämd med att jag skulle söka till Komvux, vilket jag också gjorde, men efter att ha varit på studiebesök på en folkhögskola så ändrade jag mig väldigt snabbt och sökte dit istället.

Denna månad bestämde jag mig också för att sluta bita på naglarna för gott, något som jag aldrig har klarat av att hålla tidigare då  vi inte har fått ha långa naglar på jobbet. Men gissa vad, den här gången lyckades jag, eller ja, jag har klarat det i nästan ett år nu. Nu handlar det bara om att jag måste ha nagellack hela tiden, annars är jag där igen.

Den 26 januari blev jag moster till lille Lukas, superroligt.

 

Februari var en ganska seg månad, jag sökte till skolan och gick bara och väntade på svar därifrån. Jag gick också bara och väntade på att få papper från Transportstyrelsen för att jag skulle få börja med körkortet. Så februari var mest bara en ganska seg månad då mycket saker stod stilla.

Däremot hände det en rolig sak denna månad, jag fick för första gången träffa lille Lukas vilket var väldigt speciellt, men så roligt.

 

I början av mars hade jag äntligen fått mina papper för att kunna börja med körkortet. Jag läste teorin på körskolan en kväll i veckan, satt också mycket hemma och pluggade eftersom att jag inte hade så mycket annat att göra. Jag övningskörde på körskolan 2-3 gånger i veckan, och även en eller två gånger hemma när även papprena om handledare blev godkända.

Jag hade en eller ett par svackor när jag kände att jag inte orkade mer, när saker och ting bara gick fel, men jag gav inte upp, jag fortsatte och kämpade.

Samma månad fick jag också veta att jag hade kommit in på folkhögskolan som jag sökt till, så då satsade jag ännu mer på körkortet eftersom att jag behövde vara klar med det innan skolan började i augusti.

 

En dag i april var älsklingen och jag på Universeum, gick runt och kollade på alla djuren. Då kom det fram en person till oss som jag först inte kände igen, men efter en stund fick jag veta vem det var. Denna personen jobbade på Universeum, och vi hade inte träffats på några år så vi stod och pratade en bra stund. Han berättade att han skulle mata sengångarna senare och undrade om vi ville vara med på det. Vi kunde ju såklart inte tacka nej till det, men han var tydlig med att det egentligen var ganska dyrt att få göra det, men att vi fick göra det gratis. Det var en ganska speciell upplevelse, sengångare är ju väldigt speciella djur, så det var superroligt.

 

 

Första gången jag träffade lille Lukas.

 

 

 

När vi fick mata sengångarna.

 

Del två hittar ni här (klick)

 

//CarroEllen