CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Måndag 30/12

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt, skall snart börja städa och greja lite.

 

Den senaste veckan har varit ganska lugn för min del. Dagen före julafton hyrde älsklingen och jag en bil för att åka till mamma. Västtrafik har lagt om vår buss, så om vi skulle tagit bussen till mamma så skulle det ha tagit över en timme, och tidigare har det tagit 50 min. Så ja, vi fick för första gången som vi har pratat om så länge, hyrt en bil via Sunfleet. Eftersom att det var första gången jag skulle köra den bilen så fick min morbror följa med på en liten tur innan vi åkte till mamma, så han fick visat mig hur man tankar och så. Vi hade lite problem med bilen först då det var någon som hade stängt av airbagen på passagerarsidan, och vi lyckades först inte sätta på den, så jag ringde Sunfleet men det var lång kö, men vi lyckades fixa det själva innan de hann svara. Den bilen var ganska stor så jag tog det ganska lugnt när jag kom till smalare ställen, men annars var den superskön att köra, en Volvo XC40. Innan vi åkte till mamma så stannade vi till på Backaplan då Jesper skulle köpa en skjorta och mamma ville då också att jag skulle köpa en julklapp till Lukas som hon hade glömt köpa. Det var så himla mycket folk på Backaplan så det var kö åt alla håll typ, men det finns ju mycket parkeringar där så det var ganska lugnt ändå.

Vi fick en trevlig och mysig eftermiddag hos mamma med god mat och julklappsutdelning, syrran med familj kom en liten stund innan vi skulle gå också, så jag fick ge Lukas sin allra första julklapp. Han fick en bok om djur på gården där man kunde trycka på en grej på varje djur så lät den precis som djuret gör, det tyckte han var superroligt.

 

Julafton åkte vi ut till Jespers föräldrar. Vi hade först tänkt låna Thomas bil och tagit bilen ut, men det är så jobbigt att ta bilen dit eftersom att man ändå får parkera två hållplatser från Saltholmen, så vi tog bussen istället. Vi fick en trevlig och mysig dag med god mat och julklappsutdelning. Under kvällen åkte vi hem igen.

 

I fredags var älsklingen och jag i stan en sväng. Vi fick lämnat tillbaka en julklapp som jag hade fått av honom, en liten läslampa som glappade, och de hade inga fler kvar. Jag fick köpt en födelsedagspresent till Lukas, en grej som jag hade tänkt köpa i julklapp men som jag inte hade hittat tills dess, men han fyller ju år i januari ändå så det gör ju inte så mycket.

 

Vi har också den här veckan kollat på en hel säsong av en serie på Netflix som kom ut nu i dagarna, andra säsongen av "Lost in space" Den var så himla spännande så det gick inte att bara kolla på ett avsnitt åt gången.

 

Igår var jag hos Malin. Vi hade en supertrevlig och mysig dag med mat, julklappsbyte och rensning av hennes köksskåp. Tack för en trevlig och mysig dag!

 

Idag blir det till att greja här hemma och handla. Imorgon kanske vi åker in till Stenpiren och kollar på Göteborgs postens fyrverkeri om vädret tillåter för att sedan under kvällen spela bingolotto och laga god mat.

 

Här kommer en bild på julgranen som vi har här hemma i år, tagen från djupa Breviksskogen, och den barrar typ ingenting som de granarna som man köper gör, superbra.

 

Det kommer komma upp en sammanfattning av året också i dagarna, det har ju hänt så mycket saker i år.

 

Ha en fortsatt bra jul/nyår alla bloggläsare!

//CarroEllen