CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Fjärde advent

Godkväll bloggen!

 

Ja då var det redan fjärde advent, vart tog december vägen?

 

Den här veckan har man varit riktigt seg, man har bara gått och väntat på julledigheten, och nu har jag faktiskt jullov, så härligt.

I fredags hade vi avslutning i skolan. Det började med att vi stod ute, lärarna sjöng några jullåtar, men när de skulle läsa dikten "Tomten" så hade papprena blåst iväg, så det blev ingen dikt. Efter det bjöd skolan på fika och så samlades vi i vårat klassrum där vi hade ett litet quiz i lag. Det var trevligt och mysigt.

Efter det åkte jag hem till syrran. Där fick jag supergod lunch, toast med tomat och ruccola, och äggröra till, supergott. Det blev också mycket lekt med lille Lukas innan vi åkte till stan för att möta upp mamma, vi skulle på spelkväll hos några kompisar. Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll med massa god mat, tyvärr blev det inget spelat då klockan blev för mycket, men det var trevligt ändå.

 

Igår grejade älsklingen och jag här hemma hela dagen, städade och tvättade. Och idag har vi också grejat hela dagen, jag har stått i köket i flera timmar idag och bakat lite olika saker, så nu är jag verkligen helt slut.

Vi har också fått tagit in granen, så imorgon skall den pyntas samtidigt som vi kollar på Bingolotto. Nu kanske vi kan få lite mer julkänsla här hemma när det imorgon bitti troligen kommer lukta gran i hela lägenheten, älskar det.

 

 

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr

 

När fjärde ljuset brinner,

vi hämtar julegran

och alla barnen räknar

dan före dan före dopparedan

 

 

//CarroEllen