CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lördag 23/11

Halloj bloggen!

 

Då var jag äntligen tillbaka här igen. De två senaste veckorna har varit ganska jobbiga av olika anledningar, men nu är jag igång här igen.

 

Söndagen för två veckor sedan, när jag hade tänkt sätta mig och skriva här så hände det lite saker, bla när jag började städa i vardagsrummet så upptäckte jag att vi hade ovanligt mycket spindlar där. Det var sådana pyttesmå spindlar som var på olika ställen i hela vardagsrummet. Gissa om jag fick panik.. Jag gick runt med dammsugaren en bra stund. Den dagen tog jag typ 30 spindlar, ja 30 st, förstår verkligen inte hur det har kunnat vara så många. Sedan dess har dammsugaren stått framme och jag har tagit ytterligare minst ett par spindlar till Varje dag, och idag har ja tagit ytterligare 5-10 st, helt sjukt. Så igår var första gången på två veckor som jag satt i soffan i vardagsrummet, har inte vågat det innan eftersom att de spindlarna verkligen har varit överallt i hela vardagsrummet.

 

Jag går ju en fotokurs i skolan, men den läraren är verkligen expert på att bara sitta och prata i 80 min, rast i 10 min och sedan prata i 80 min till, och vi sitter bara och lyssnar, skittråkigt. Så nu är det flera stycken som har slutat där, men nu har läraren sagt att vi skall börja med lite mer praktiska uppgifter, så det hoppas jag verkligen.

Förra veckan var vi ute i regnet och tog porträttfoton på varandra. Det var roligt och första gången som läraren faktiskt hjälpte oss också med hur vi skulle tänka samtidigt som vi höll på att fota. Men på tisdag skall vi sitta i klassrummet hela tiden igen, och då skall vi sitta med photoshop. Det är väl egentligen ganska roligt tycker jag, men det finns ett problem. Vi sitter på Windows-datorer med photoshop elements. Läraren har kopplat upp sin dator till projektorn för att visa oss hur vi skall göra, det är bara det att han sitter på en Mac-dator med en annan version av photoshop, så vi får sitta och leta efter vad han vill att vi skall göra, och när vi väl har hittat rätt så har han hunnit så långt före oss att han har tappat oss för längesen. Förra veckan försökte han koppla in en windows-dator till projektorn, men det lyckades han inte med tyvärr, så det är verkligen skitsvårt. Så vi har en version av photoshop på skoldatorerna, läraren sitter på en, och jag har en helt annan version här hemma, så rörigt! Men han menar på att de typ är samma, men det är de inte, inte för oss i alla fall som skall lära oss det... Detta påpekade jag i veckan, men fick bara som svar att de egentligen är samma... En person ur gruppen har pratat med rektorn om detta, men hon tycker att vi skall prata med läraren själva, så vi får väl se.

 

I onsdags hade vi en riktigt seg dag i skolan. Vi hade engelska på morgonen som var slut 10:05. Kl 11 började matten, men då behövde vi äta tidig lunch. Vi skulle nämligen iväg på bio hela klassen, och det tar typ 1h att åka från skolan. Så vi slutade 10:05 och bion började inte förrän kl 13, så segt. Filmen som vi såg hade inte direkt någon handling, utan man fick bara följa en liten historia om två tjejer typ, ganska seg. Efter det skulle jag träffa Malin på hennes jobb, och under kvällen var vi och åt middag på Pinchos. Det var supermysigt och trevligt, tack!

 

Igår var älsklingen iväg på julbord men jag hade en trevlig eftermiddag och kväll med syrran och Lukas. De kom hit under eftermiddagen så vi åt middag och gick senare upp till en kompis till mamma som vi har känt hela våra liv som bor i samma område som mig. Hon passade två hundar då, så det blev lite hundmys också. Jag saknar verkligen att ha hund, eller vår lånehund som vi hade för några år sedan, det var hon som hade Rico för er som minns honom, en liten vovve som vi passade en hel del. Tack för en trevlig och mysig kväll!

 

Imorgon tror jag att jag skall med mamma och syrran på julmarknad, så det skall bli mysigt.

 

Här kommer en bild från fotokursen förra veckan:

 

 

 

//CarroEllen