CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen klar med ett skolarbete

Halloj bloggen!

 

Ja då var det äntligen fredag igen, och fredagar är korta dagar i skolan. Idag hade vi svenska och då skulle vi leta metaforer och även förklara dem vilket inte alls var såpass lätt som jag först tyckte. Vi fick lyssna på en intervju med Ernst Kirchsteiger, han pratar ju med metaforer typ hela tiden, så det var en väldigt rolig lektion tyckte jag.

 

I söndags hade jag en liten födelsedagsfika här hemma för släkten från Hälsö, men tyvärr blev farmor sjuk så det blev bara Thomas (pappa) och hans fru som kom. Tårtan som jag hade gjort blev ju supergod, och så fin. Jesper sa flera gånger att han tror att det är en av de finaste tårtorna som vi har gjort.

Jag fick pengar, egenfångad makrill, bagebrö (ett supergott bröd som farmor och Thomas bakar några gånger om året) och några gamla kort från när jag var liten, så det var väldigt roligt.

Under eftermiddagen fick jag provköra en bil som jag aldrig kört innan. Den var ganska stor men så himla härlig att köra. Den hade automatväxlar vilket var ganska annorlunda men jättehärligt att köra med, backkamera och flera sensorer som jag inte heller är så van vid, och det bästa av allt, värme i ratten. Vi körde en liten sväng bara för att jag skulle få köra lite eftersom att det var ett tagsen, och för att få känna på att köra en automat ute i trafik, för det har jag ju faktiskt aldrig gjort innan, bara på halkan.

Under kvällen hade jag bestämt maten här hemma. I vanliga fall brukar det ju bli lax med potatis och rotfrukter i ugn med en egengjord kall sås till när jag fyller år, men det var inte så längesen vi åt det, så det blev tacos istället. Så älsklingen och jag åt god mat och hade en härlig myskväll framför tv:n.

 

I måndags var vi tvugna att bygga klart vår hållbara stad i skolan, och det blev ganska stressigt. Vi hann egentligen inte klart, men det fick vi ju säga till lärarna, det var lite för ont om tid.

Under tisdag förmiddag så fick vi förbereda oss för presentationen för dagen efter. Även där hade vi för lite tid på oss. Vi hann inte riktigt träna på presentationen utan bara skriva ordning den om vad var och en skulle säga, och sedan fick vi använda kladden som hjälp under redovisningen. Den gick bra, och läraren förstod också att vi hade kunnat få det ännu bättre om vi hade haft mer tid på oss.

Så nu är äntligen detta projeket slut, vi skall bara skriva lite extra på några frågor, skicka in dem och sedan göra en utvärdering.

 

Igår var syrran och lille Lukas här. Det var supermysigt, och Jesper och jag fick sitta barnvakt en liten stund medans syrran var ute och övningskörde, så mysigt.

 

Nästa vecka har vi specialvecka på skolan. Det innebär att vi inte alls skall ha vanliga lektioner utan vi skall göra något som vi tycker är roligt. Man fick 14 val att välja mellan, och jag hade verkligen ingen aning om vad jag skulle välja, men en lärare sålde in det hon skall ha den veckan så bra till mig och två till, så vi valde det, och vi fick det också. Så nästa vecka blir det "Stilla veckan". Det är en mobilfri vecka på skolan. Vi skall ha meidtation, yoga, gå promenader eller bada och basta, dansa, göra saker som gör oss lugna, jag tänkte ta med mig en korsordstidning och en bok. Sista dagen, på fredag, så skall vi ha tecermoni där vi skall baka och smaka te. Vi får se lite hur det blir med promenaderna för mig, men jag tror ändå att det kommer att fungera eftersom att det inte är på asfalt så mycket. Dansen tror jag däremot inte att jag kommer kunna vara med på, men vi får se lite. Så det låter i alla fall som en väldigt härlig vecka.

 

På söndag är det dags för kalas igen, denna gång för både Jesper och mig, så imorgon blir det till att storhandla och baka tårta. Vi blir ganska många på det kalaset så vi får flytta ut köksbordet och ta in balkongbordet för att duka i vardagsrummet vilket var längesen vi gjorde, men vi vet att det fungerar i alla fall.

 

Avslutar här med en bild på hur vår stad blev:

 

Ha en riktigt bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen