Tryffeltoppad kladdkaka
Halloj bloggen!
Kakan som jag gjorde i helgen var väldigt god, så här kommer receptet på den:
Kladdkakan:
150 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 ¾ dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Tryffeln:
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad (fazer som finns i bakhyllan fungerar bra)
150 mörk choklad (fazer 70% mörk som finns i bakhyllan fungerar bra)
Kakan:
Sätt ugnen på 175°
Klä en springform med bakplåtspapper i bottnen och smöra den lite.
Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-20 min. Den skall vara lite kladdig när den är klar.
Låt svalna.
Tryffeln:
Smält hälften av smöret och tillsätt hälften av grädden.
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad vit choklad.
Bred ut den över kakan och låt svalna i kylen.
Smält resten av smöret och tillsätt resten av grädden.
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad mörk choklad.
Bred ut den över den vita på kakan.
Låt stelna i kylen.
Var försiktig när du tar loss formen, vi använde oss av en brännare för att den skulle lossna lättare.
Kakan blir godare dagen efter.
Servera med vaniljglass/vispad grädde och eventuellt lite goda frukter.
Kakan är mäktig!
//CarroEllen