CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Tryffeltoppad kladdkaka

Halloj bloggen!

 

Kakan som jag gjorde i helgen var väldigt god, så här kommer receptet på den:

 

Kladdkakan:

150 g smör

2 ägg

2 dl socker

1 ¾ dl vetemjöl

4-5 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 krm salt

 

Tryffeln:

1 dl vispgrädde

50 g smör

150 g vit choklad (fazer som finns i bakhyllan fungerar bra)

150 mörk choklad (fazer 70% mörk som finns i bakhyllan fungerar bra)

 

Kakan:

Sätt ugnen på 175°

Klä en springform med bakplåtspapper i bottnen och smöra den lite.

Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i formen.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-20 min. Den skall vara lite kladdig när den är klar.

Låt svalna.

 

Tryffeln:

Smält hälften av smöret och tillsätt hälften av grädden.

Låt koka upp och tag av från värmen.

Blanda i hackad vit choklad.

Bred ut den över kakan och låt svalna i kylen.

 

Smält resten av smöret och tillsätt resten av grädden.

Låt koka upp och tag av från värmen.

Blanda i hackad mörk choklad.

Bred ut den över den vita på kakan.

Låt stelna i kylen.

 

Var försiktig när du tar loss formen, vi använde oss av en brännare för att den skulle lossna lättare.

Kakan blir godare dagen efter.

Servera med vaniljglass/vispad grädde och eventuellt lite goda frukter.

Kakan är mäktig!

 

 

//CarroEllen