CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen helg!

Godkväll bloggen!

 

Ja då var ännu en skolvecka slut. Och ja, denna veckan har det varit fullt upp i skolan verkligen. I måndags fick vi förbereda inför arbetet och redovisningen för att bygga vår stad (projeket som jag tidigare berättat om "hållbar stad") Det var flera svåra frågor som vi skulle svara på, bla om hur skola och sådant skall finansieras, hur staden skall styras, massa krångliga frågor som tog lång tid att svara på. Detta satt vi även med i tisdags och så träffades vi några i min grupp igår och gick igenom lite mer.

 

I tisdags var det dags för fotokursen igen, och denna gången skulle vi till Nordstan för temat "rörelse och panorering". Den utflykten kändes som att den inte var så genomtänkt. Vi skulle alltså stå i Nordstan och ta kort på folk som rörde sig. Detta får man göra så länge man är på allmän plats och inte lägger ut det någonstans tror jag det är. Detta var dock en sådan grej som jag själv tyckte kändes väldigt dumt, jag hade själv inte uppskattat om någon stod på allmän plats och tog kort på mig när jag gick. Det var faktiskt några stycken som kom fram och sa att de inte ville vara med på kort. Det var också många som gav oss sura blickar eller stannade upp när de såg att vi tog kort för att inte stå i vägen, så det blev inte så lyckat tyvärr.

 

I onsdags var hela skolan plus ett antal andra folkhögskolor till på konserthuset. Där fick vi först lyssna på en konsert med "Göteborgs symfoniker". Den var riktigt bra. Efter det var det lunch och sedan en föreläsning om "bildning" som var ganska seg. Vi satt still i två timmar och bara lyssnade, så vi var ganska sega efter att den var slut.

 

Igår var jag i skolan lite tidigare än vad jag brukar på torsdagar. Vi var några som skulle fortsätta lite med de frågorna som vi började på i måndags.

Under eftermiddagen hade vi matte, och den lektionen var verkligen kaos. Vår lärare skulle ha mentorsamtal så vi var själva i klassrummet. Jag satt och verkligen försökte jobba men de andra fem satt och pratade, skrattade och skojade och var ganska högljudda nästan hela lektionen tills läraren kom tillbaka. Den mattegruppen som jag går i har ända sedan vi började varit ganska pratig, och typ halva gruppen har suttit sig och pratat när de inte förstått uppgiften de skall göra, så igår kände jag att det räckte. Det finns nämligen en till mattegrupp som läser precis samma som i min grupp, och den gruppen har jag hört är betydigt lugnare. Så jag pratade med läraren om jag skulle kunna byta just mattegrupp eftersom att vår är så stökig. Han förstod vad jag menade men att jag troligtvis var ensam att känna så i vår grupp, men han skulle prata med den andra läraren i alla fall så får vi se nästa vecka.

Efter den lektionen hade vi engelska och då skulle vi sitta och läsa en text hela lektionen, "Frankenstein".  Vi var flera stycken som inte alls kunde koncentrera oss på det så vi tog 10 min bensträckare innan vi orkade läsa lite. Det är väldigt segt att sitta och läsa en text på engelska i skolan, framför allt en sådan lång text, och när man inte är van vid att läsa på engelska och samtidigt försöka förstå vad man läser så är det jobbigt...

 

Idag var det dags för oss att börja bygga vår hållbara stad. Detta har varit något som vi har hållt på med typ sedan vi började egentligen, så det är ett väldigt stort arbete, och lärarna var väldigt tydliga med att det var ett grupparbete detta med att bygga staden och svara på frågor om den och så. Men tyvärr är det bara min grupp som har fungerat i klassen, så vi fick ateljén för oss själva idag. Resten av klassen skulle istället skriva om sin stad var för sig. Så eftersom att det inte har fungerat i de andra grupperna av olika anledningar (flera som har vägrat göra den, inte varit på lektionerna osv) så fick lärarna ändra denna stora uppgift helt och hållet. När vi fick reda på detta så kände vi i min grupp oss väldigt lättade över att gruppen faktiskt fungerade för oss, samtidigt som vi tyckte synd om de som faktiskt ville göra hela uppgiften egentligen men resten av gruppen inte ville.

Men ja, min grupp fick ateljén för oss själva idag och vi fick börja bygga vår stad. Det tog en stund innan vi kom igång, men när vi väl kom igång så flöt allt på, så detta kommer nog att bli riktigt bra. Läraren sa till oss att när det gäller vår presentation så kan vi prata vidare om hur vi skall göra den eftersom att ingen annan har gjort den, och att vi troligtvis kan korta ner den då. Vi pratade lite om att bara göra den för de lärarna som har varit med i detta, men vi får se lite.

 

Idag var jag hemma strax efter kl 13 och då började jag storstäda direkt, så det har jag gjort under eftermiddagen.

Imorgon blir det till att storhandla och baka. På söndag fyller ju jag år och då skall jag ha lite kalas här hemma för min pappa och släkten från Hälsö, så det skall bli trevligt.

 

Ne, nu känner jag mig verkligen helt slut så nu är det dags att sova.

God natt!

//CarroEllen