CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Trevliga dagar

Halloj bloggen!

 

Vad fort dessa två senaste veckor har gått betydligt fortare än vanligt, men jag har också haft fullt upp känns det som.

 

Förra fredagen träffade jag Malin. Vi var hemma hos henne och lagade god mat, tacos och pratade massor. Det var verkligen supertrevligt, och för första gången på länge kände jag mig inte alls särskilt trött en fredagkväll, i alla fall inte om man jämför med när jag jobbade då jag var helt slut på fredagar. Så det kändes väldigt skönt. Det känns som att jag har börjat komma in i rutiner nu igen efter att ha gått hemma i 7 månader vilket känns helt underbart, och att det inte alls är lika högt tempo i skolan som det var på jobbet. Så även om jag har gått hemma såpass länge så känner jag mig ändå lugnare nu när jag har börjat skolan och kommit in i rutiner igen än vad jag gjorde när jag gick hemma.

 

Dagen efter den kvällen träffade jag mamma i stan. Jag behöver en ny höstjacka så det var vi på jakt efter, men tyvärr hittade jag ingen, hur svårt skall det vara?!

Under eftermiddagen mötte jag upp älsklingen, vi skulle på 75 års kalas.

 

Under söndagen var mamma, syrran och jag ute i Tumlehed och fikade i bergen och plockade nypon. Det var riktigt trevligt och mysigt, så himla härligt nu när syrran har flyttat hem till Göteborg igen.

Eftersom att jag inte har kört bil så mycket sedan jag tog mitt körkort så fick jag köra denna dagen. Det var egentligen inga problem, och syrran som aldrig tidigare hade åkt med mig skrattade och sa "det är konstigt att vi kör mammas bil bättre än hon själv". Mammas bil är som jag har sagt tidigare ganska svårkörd på olika sätt, men Linnea tycker tydligen att både hon och jag kör den bilen bättre än mamma...

När jag skulle backa ut från parkeringen i Tumlehed så hade jag tidigare sett att det stod flera båtkärror bakom bilen, så jag visste hur långt det var till de när jag började backa. Vad jag däremot missade var att innan jag började backa ut så hade en person dragit fram sin kärra bakom oss, och denna såg inte jag i speglarna, så jag backade in i den.... Kärran hände ingenting med, men det blev en ganska stor repa på mammas bil. Men det kändes ändå ganska skönt att det var just med den bilen eftersom att mamma har sagt att det inte gör så mycket om jag skulle repa hennes bil. Så för folk som har frågat mig om jag aldrig har backat in i någonting eller kört på något, nu har jag det.....

 

I fredags var vi på världskulturmuseét med klassen. Vi jobbar just nu med ett projekt som heter "Hållbar stad" så vi var på en utställning där. Vi slutade redan 10:30, och efter det hade jag tänkt att bara åka hem och äta, men istället åkte jag och en person i klassen först till Nespressobutiken för att köpa kaffekapslar, och sedan en snabblunch på Espresso house. Det var supertrevligt och mysigt med en lunch i stan.

Den eftermiddagen grejade jag lite här hemma, städade lite, tvättade en maskin tvätt och gjorde en uppgift som vi hade fått i samband med den utställningen som vi var på. Efter det så hade jag en riktigt härlig eftermiddag. Jag satt och läste en bok i ett par timmar och kollade lite på youtube. Det är inte ofta som man sätter sig och läser en bok  mitt på dagen nu för tiden, riktigt härligt.

 

Igår var det dags för årets bokmässa. Älsklingen och jag mötte upp Malin vid halv 10 då vi tänkte att det inte skulle vara så mycket folk såpass tidigt, men det fick vi äta upp. Det var riktigt mycket folk, och man kände hur det bara kom fler hela tiden. Men ja, vi fick en trevlig dag och jag fick köpt 4 böcker, så nu har jag ännu mer att läsa.

Vi var hemma vid 15 tiden, och då somnade jag, helt slut verkligen efter nästan 5 timmar bland så mycket folk och dålig luft. Resten av eftermiddagen och kvällen satt både Jesper och jag och läste, så vi hade en riktigt härlig eftermiddag och kväll igår.

 

Idag blir det till att storhandla och laga lite mat till veckan som kommer.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen