CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Årets första höststorm

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt och hör hur vinden viner runt husknuten, supermysigt. Som jag säger varje år när hösten börjar närma sig, jag längtar till första höststormen, och nu är den här. Ja nu känns det verkligen att hösten är här, det är inte alls lika varmt längre, och det har regnat en hel del det senaste, och när jag kollade för en stund sedan så blåste det 24,6 m/s vilket precis är storm, så mysigt. Det känns väldigt härligt att vi förberedde oss på detta redan igår då vi storhandlade och tog in lite saker utifrån som skulle kunna blåsa bort.

 

Förra helgen var jag ju på synundersökning, så nu har jag  beställt nya glasögon. Det blir med ett annat slags glas som det kan ta typ en vecka innan jag vänjer mig vid. Jag har ju problem med att sitta vid skärmar, så det blir något som är anpassat mer för det förstod jag det som, så vi får se hur det blir när de kommer.

Efter det var Jesper, hans pappa och jag på Oscar den andres fort. Det var intressant att se, men det var i betydligt sämre skick än vad jag trodde att det skulle vara.

 

I veckan har det varit fullt upp i skolan. Flera av dagarna har jag somnat när jag har kommit hem, har verkligen varit helt slut. I tisdags var vi på studiebesök på Renova. Det var faktiskt ganska intressant, mycket sådant som man aldrig tänker på i vanliga fall var alla sopor tar vägen.

Under eftermiddagen var det dags för valämne. Jag vet inte om jag har berättat det men jag fick det som jag ville ha, foto. Så nu skall jag lära mig att ta kort "på riktigt" med manuella inställningar, något jag aldrig har gjort innan, men det skall bli riktigt roligt. Så i veckan satt jag en hel eftermiddag här hemma och gick igenom hur vår kamera fungerar, tänkte sätta mig lite mer med det idag också. På tisdag skall vi nämligen till Botaniska för att fota, så det skall bli riktigt roligt, hoppas bara att vädret är med oss.

 

Kanske skall baka något idag och sätta oss i soffan och bara lyssna på vinden, nu blåser det 26 m/s, så mysigt, hade dock velat vara ute på öarna nu och tagit lite fräcka kort i stormen, men det kanske blir någon annan gång i höst.

 

//CarroEllen