CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen fredag!

God morgon bloggen!

 

Nu var det längesen jag skrev här på morgonen, men idag gick jag upp 2 timmar innan jag skall gå, så då kände jag att jag hade tid att sätta mig här en stund och skriva.

 

Nu har skolan dragit igång på riktigt, och denna vecka har vi också haft matte och engelska, två ämnen som jag inte alls har sett fram emot. Matten är väl just för att det är så många år sedan som jag hade sist, hur mycket kommer jag ihåg från skolan för 10 år sedan... Och engelskan är väl mer att jag alltid har haft problem med. Första uppgiften vi fick i engelskan skulle vi sitta och prata i en liten grupp. Då kändes det väldigt härligt att vi tre som var i min grupp inte hade pluggat på länge heller, så vi hjälpte och stöttade varandra mycket, så det kändes ändå bra.

Matten började vi med att kolla på en film om siffran 1 historia, för att sedan sitta två och två och lösa lite olika tal. Det kändes också ganska bra, det var något ord som jag kände igen men inte kunde säga vad det var, så när jag frågade läraren och jag sa att jag inte har räknat matte på 10 år så förstod han varför jag kände mig lite förvirrad i alla fall, så det var ändå bra.

 

När det gäller klassen så känns det som att vi har blivit en bra grupp. Vår klass har väldigt blandade åldrar, 18-37 år, det känns som att de äldsta är i vår klass. Jag som var så orolig över att jag skulle vara äldst, men det slapp jag.

 

Dessa första veckorna fram till höstlovet så skall vi jobba med ett tema i flera ämnen. Det känns lite som att det är ett typiskt tema att jobba med nu för tiden "Hållbart samhälle" Så vi kommer att göra en del studiebesök, idag skall vi tex. till Botaniska, någon del där som de odlar kryddor, grönsaker och sådant antar jag. Och på tisdag skall vi till Renova, och i slutet av detta så skall vi bygga något inom detta temat. Så vi får väl se hur detta går, känns ju inte så jätteroligt, men det är ju en stor fråga nu för tiden. 

 

För en veckasedan kände jag att jag började bli sjuk, så hela helgen låg jag hemma och bara tog det lugnt. I veckan har jag inte heller mått superbra, men jag har varit i skolan ändå, känns såååå mycket lättare att vara i skolan och vara förkyld och seg än att jobba och vara förkyld och seg. Så denna veckan har jag varit väldigt trött, jag har somnat när jag har kommit hem flera av dagarna. Sedan tror jag också att huvudet försöker ställa om sig nu. Det var som jag och en annan som inte heller har pluggat på länge pratade om i veckan. Vi är så vana vid att arbeta med kroppen, men inte alls lika mycket med huvudet. Så förr när vi kom hem så var vi så trötta i kroppen, men inte lika trötta i huvudet. Nu är det raka motsatsen, vi är jättetrötta i huvudet. Och eftersom jag har haft det som jag har haft det på jobb de senaste åren så har jag märkt att när jag blir väldigt trött så blir jag också yr, och då blir jag också stressad trots att jag egentligen inte vet varför, så det är riktigt jobbigt. Så nu försöker jag bara ta det lugnt, vila mycket och göra saker som jag tycker är roligt. Sedan har jag ju faktiskt gått hemma i lite mer än ½ år också, så detta har väl blivit som en chock för huvudet nu, kanske också därför jag blev sjuk nu.  Så nu skall det bli riktigt härligt med helg, men imorgon skall jag på synundersökning, och sedan skall vi troligtvis till Oscar den andres fort som har sin sista visningsdag för året, så vi får hoppas att vädret är med oss då.

 

 

Här kommer lite bilder från när vi var i Brevika senast som jag hade missat från kameran:

 

Bild nr 2 sitter jag utanför på gräset och går igenom flera gamla lådor med skolsaker som jag hade där. Det blev många goda skratt, och mycket saker som jag inte ens trodde fanns kvar. Där satt jag tills det blev mörkt och vi såg fladdermössen susa förbi oss, jättemysigt!

 

 

 

 

Ne nu är det nog dags att göra sig ordning för dagen. Hoppas att ni får en trevlig helg!

 

//CarroEllen