CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Jonsereds trädgårdar

Halloj bloggen!

 

Ja då var ännu en skolvecka över, och nu då också de två introduktionsveckorna.

Igår var hela skolan på utflykt. Vi åkte till Jonsereds trädgårdar där vi fick gå klassvis och svara på lite olika frågor, bla. "Vad är kunskap?, hur gör du bäst för att vila efter skolan?, vad gör du på fritiden?" Vi var inte alls många i vår klass som var med tyvärr, men vi fick svarat på frågorna och pratat ihop oss. Tanken med detta var ju att lära känna varandra bättre. Tyvärr var inte riktigt vädret med oss, men det var ändå en härlig förmiddag ute på ett ställe man aldrig hade varit på innan. Vi slutade där typ 1,5 timme före utsatt tid, så jag var hemma redan kl 13. Väl hemma så åt jag lunch innan jag slocknade i soffan, helt slut. Under eftermiddagen åkte jag in till stan igen för att klippa mig, och under kvällen registrerade jag mig på "Sunfleet", en bilpool. Tyvärr visade det sig att de bara har automatväxlade bilar, så jag får nog köra mammas bil ett tag till för att inte tappa det med manuell. Jesper och jag satt också och räknade lite på, och jämförde med att ha en egen begagnad bil, och vara med i bilpool, och vi kom egentligen fram till att det är billgare att vara med i bilpool för vår del, men just nu hjälper det oss inte så jättemycket med tanke på att jag behöver fortsätta med manuell ett tag till. Jag har ju pratat om att jag vill köpa en liten billig bil, men det är inte att just köpa den som är problemet, utan det är ju att äga den som är det dyra. De bilar jag har kollat på har legat under eller runt 50 000 kr. För oss är det ju viktigt att både Jesper och jag kan sitta bra i den, och att jag tycker den är härlig att köra, annars kommer jag inte köra om jag känner mig själv rätt, för nu behöver jag ju egentligen köra mycket, så ja, vi får se vart detta landar.

 

Idag hade vi första riktiga skoldagen, fast den var ganska kort. Vi började 8:45 och slutade 11:50, men det var ändå ganska härligt med tanke på att det faktiskt är fredag, och alla var ganska trötta. Vi hade i alla fall svenska de timmarna. Svenska är ju ett ämne som jag alltid har tyckt varit roligt, men sedan har det berott väldigt mycket på vad vi har gjort. Nu är det ju så längesen också som jag läste svenska i skolan så jag kommer typ inte ens ihåg vad vi gjorde mer än att skriva och läsa. Så för mig kändes det som en härlig mjukstart på just svenskan. Vi blev först indelade i "studiepar" och "studiegrupper", och sedan skulle studiegrupperna arbeta med en novell, svara på frågor om den och så, och sista uppgiften var att skriva ett slut till den. Novellen som vi fick slutade nämligen med en cliffhanger, så vi skulle fortsätta på den. Sådant tycker jag är väldigt roligt, så för mig kändes det som en väldigt bra start.

 

När vi hade slutat tog jag vagnen in till stan, mötte upp älsklingen för att äta lunch, och åkte sedan hem och lade mig i soffan och kollade lite på youtube och halvsov. Hela veckan har jag varit väldigt trött, och igår kväll kände jag att jag började få ont i halsen, och det har inte släppt än, men jag hoppas inte att jag blir sjuk. Men ja, så vi får se vad som händer i helgen. Tanken är att jag skall hem till syrran imorgon och passa Lukas en stund, men vi får se om det blir något med det nu när jag har ont i halsen, känns ju inte så bra att smitta honom liksom.

Resten av kvällen blir det nog till att ta det lugnt, kanske skall kolla om det kommer något roligt på tv ikväll.

 

Här kommer lite bilder från Jonsereds trädgårdar:

 

 

Jag kan verkligen rekomendera er att åka dit om ni inte redan varit där, det var verkligen superfint och mysigt, dessa korna stod och hälsade oss välkomna vid parkeringen.

 

//CarroEllen