CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Tisdag 27/8

Godkväll bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

Nu har jag gått i skolan i lite mer än 1 vecka. Det har varit, och är trevligt att lära känna nytt folk, men det är mycket information och nya intryck så jag känner mig ganska trött, men trött på ett helt annat sätt än vad jag gjorde när jag jobbade, så det är härligt ändå.

Dessa två första veckorna har vi introduktionsveckor, så det är mycket information på samma gång, men ändå härligt att det är uppdelat på två veckor just för att det är så mycket nytt. Vi har fått uppgifter för att lära oss att hitta på skolan och lite sådant, fått sitta i grupper och diskutera olika saker, bla om hur vi lättast koncentrerar oss och sådant. Tydligen är det sagt att på Folkhögskola så är man 15-20 pers i varje klass, men i år var vi så himla många ettor, så jag tror att vi är 27 st i vår klass, så vi får egentligen inte ens plats i klassrummet ordentligt, det är väldigt trångt, så vi får väl se om de kommer på någon bra lösning där.

Idag har vi varit runt i närområdet runt skolan för att höra historia om olika saker då den platsen är väldigt gammal. Det var intressant, och härligt att vara ute nu när det är sommarväder igen.

Idag tog vi också skolkort, fast bara gruppfoto som bara är för lärarna, så det hoppas jag blev bra.

 

I helgen var mamma, Jesper och jag i Brevika. Vi fick plockat en hel del kantareller, vi såg också att trattkantarellerna var påväg upp, så vi får se om det blir till att åka upp någon mer gång nu i höst.

Jag fick också gått igenom några lådor som jag hade däruppe med massa gamla skolsaker. Det var väldigt roligt att gå igenom det, och väldigt nostalgiskt, vi skrattade gott åt vissa saker, men mycket av sakerna åkte i soporna, sådant som jag inte har plats för längre, så från att ha varit 4 bananlådor så sparade jag 1, så det kändes bra ändå.

 

Imorgon är nog sista introduktionsdagen, för på torsdag skall hela skolan på utflykt, och vi skall vara ute hela dagen, så vi får hoppas att det inte kommer så mycket regn som de säger just nu i alla fall, och på fredag börjar det riktiga scemat. Så ja, som sagt var, det har varit härligt att det har varit två hela veckor med introduktion, så nu känner man sig lite mer redo för att börja på riktigt.

 

Ne, nu är det dags att gå upp och ta tvätten. Ikväll blir det nog till att sova tidigt, man blir ju så himla trött av denna värmen som varit de två senaste dagarna, men först kommer här en bild från i helgen när vi var ute i skogen: 

 

 

//CarroEllen