CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Jag klarade det! (Långt inlägg)

Halloj bloggen!

 

Det känns som att även bloggen har fått vara lite ledig det senaste, så här kommer i alla fall en update om den senaste veckan.

 

Förra veckan hade jag fullt upp. Måndagen hade jag körlektion på förmiddagen, den gick bra.

Tisdagen gick jag runt hemma som en osalig ande på förmiddagen, nervös inför teoriprovet som jag gjorde den eftermiddagen. Just teorin har jag ju känt mig ganska säker på, beror nog mycket på att jag har läst den innan också, och har sedan haft massa tid att plugga sedan jag slutade jobbet i januari. Men ja, när jag satt och väntade på att provet skulle börja så kände jag mig ganska lugn trots att det väntrummet kändes som "dödens rum" typ. Det var verkligen knäpptyst och man verkligen kände nervositeten i hela rummet, folk satt och pluggade in i det sista, och några kunde inte alls sitta still. När vi fick gå in i salen där vi skulle göra provet, och jag hade satt mig vid min dator så kände jag att jag blev nervös igen. Det berodde antagligen på att man inte har en aning om vad man får för frågor. Jag har för mig att jag satt med provet i ca 35 min, och lyckades på den tiden också gå igenom det en extra gång. För er som inte vet så kan jag säga att man har 50 min på sig, 70 frågor varav 5 av de är testfrågor som inte räknas in och man skall ha minst 52 rätt. När jag hade svarat på och gått igenom alla så drog jag mig lite först för att trycka på "avsluta och rätta prov". Eftersom att jag hade tid över så hann jag ta ett djupt andetag innan jag tryckte på knappen och skärmen visade "Godkänd" Jag kände mig ju säker, men när man väl sitter där så känner man sig inte alls lika säker längre. När jag var klar så ringde jag mamma som kom och hämtade mig, eller jag fick köra hem. När jag kom hem så kollade jag hur många rätt jag fick, 59 rätt.

Den kvällen gick älsklingen och jag ner och åt på restaurangen på torget som vi brukar gå till, både för att fira att jag klarade teoriprovet, men också för att vi firade 10 år tillsammans. Vi åt middag där och avslutade kvällen med chokladfondant med glass och vattenmelon hemma.

 

Under onsdagen var jag ute och körde med mamma. Hon kom och hämtade mig så körde jag hem till henne. Men vägen till henne var en av de mest nervösa körningarna jag har haft. Tidigare under dagen hade det regnat en del, men det var uppehåll just när mamma hämtade mig, men hon visade mig i alla fall hur vindutetorkarna fungerar på den bilen, och så förklarade hon att det snabbaste läget behöver man typ aldrig använda, MEN när vi kom till Volvo så hade himlen typ öppnat sig, det var skyfall, och jag var tvungen att använda det högsta läget på vindrutetorkarna, det läget som man typ aldrig behövde använda. Jag sa flera gånger till mamma att jag ville byta, att jag inte ville köra i det regnet, man såg inte ens linjerna mellan körfälten. Men jag saktade ner, fortfarande med vindrutetorkarna på snabbaste och lugnade mig lite, då kände jag att jag verkligen darrade. Men ja, jag lyckades köra hem till mamma, fast hon fick köra den sista biten mellan husen då vi hade saker att lasta in i bilen så körde till ända fram till dörren. Vi var hemma hos mamma en liten stund då det kom ytterligare ett skyfall innan vi lastade in saker i bilen och åkte till syrran, men då fick mamma köra, och det var nog tur det för vi satt fast i kö i Tingstadstunneln i ca 1 timme, och jag kände mig fortfarande nervös från körningen hem till henne. Jag fick sett deras nya lägenhet och myst lite med den lille innan klockan var ganska mycket och det var dags att åka hem igen, och då var jag så trött så mamma fick köra då också.

 

Under torsdagen ringde klockan 6:00, så tidigt hade inte jag gått upp sedan jag jobbade, men trots att jag kände mig ganska trött så var jag ändå taggad på dagen med tanken på att jag kanske skulle ha körkort några timmar senare. Ja det var dags för uppkörning under morgonen. Kl 7:30 började min sista körlektion med körskolan. Vi gick igenom säkerhetskontrollen och körde en sväng innan vi parkerade på Trafikverkets parkering. Eftersom att jag fick köra lite innan så kände jag mig ganska lugn inför uppkörningen.

När förarprövaren kom så kollade han leg och sådant innan vi gick ut till bilen. När vi var påväg ut så frågar han "Jaha, vad är det för racerbil vi skall köra idag då?" Jag skrattar lite och svarar "en V60". När vi var påväg ut så sa han också att vi kunde sätta oss i bilen direkt. Man gör ju en del av en säkerhetskontroll innan man kör iväg, och man vet ju aldrig vad man får för något. När vi hade satt oss i bilen så förklarade han hur det går till, vad han kollar på osv. Sedan sade han "Då kan du få testa signalhornet" Under två sek tänker jag "signalhornet, signalhornet, signalhornet?" men förstår snabbt att han menade tutan.

Efter det åkte vi iväg. Och ja, jag har ju tidigare sagt att jag känner mig mest säker på landsväg, och när vi närmade oss rondellen utanför trafikverket så visste jag att om han säger vänster så blir det motorväg och småvägar med högerregeln, och säger han höger så blir det landsväg. När vi närmade oss rondellen så säger han att vi skall köra höger. Den lättnaden jag kände då, fantastisk. Jag föredrar att sitta ganska tyst för att hinna se alla skyltar och så, men han pratade en del, så det var ganska skönt att körläraren också var med, då fick de prata istället. Jag fick köra mot Tuve torg som jag har kört flera gånger tidigare, och sedan en mindre landsväg mot Säve som jag faktiskt aldrig hade kört innan, och sedan större landsväg med 90 km/h tillbaka som jag hade kört tidigare. Jag märkte att jag gjorde ett par fel, vilket alla gör, men jag släppte det snabbt och bara fortsatte, jag kände liksom att jag gjorde fel, och detta sa han också när vi var tillbaka på Trafikverket. Men ja, när vi kom tillbaka och jag hade parkerat så sa han "Ja, du är godkänd, MEN jag skall skälla lite på dig" Så sa han de felen som jag själv visste om. När vi gick ur bilen så tror jag inte riktigt att jag förstod vad som precis hade hänt, jag hade tagit körkort! Detta är något som jag fortfarande inte har förstått, men jag har ju inte heller fått själva kortet än. När körläraren och jag var tillbaka på trafikskolan igen så gick jag hem direkt och åt frukost och lade mig och somnade.

Under eftermiddagen åkte Jesper och jag in till stan, vi skulle gå ut och äta på restaurang med syrran och hennes lilla familj och Malin. Men vi åkte in lite tidigare då jag behövde köpa en hållare till mobilen att ha i bilen för GPS. Jag har ju som ni vet sämst lokalsinne, så GPS kommer jag använda mycket.

Vi hade en supertrevlig middag på Pinchos med god mat. Lille Lukas ville vara med hela tiden också och var väldigt intresserad av vår mat. Tack för en riktigt trevlig och mysig kväll! <3

 

Under fredagen hade vi en lugn dag hemma, grejade lite bara, men under eftermiddagen bestämde vi att vi skulle åka ut till Jespers föräldrar. Bussarna och färjerna ditut går inte så ofta, och vi hade inte så bra framförhållning, så 45 min innan vi skulle åka bestämde vi oss. Då skulle vi duscha, packa och fixa ordning disken. Vi lyckades, men jag fick springa till bussen.

Vi hade ett par lugna dagar därute, det var skitväder också så det var ganska mysigt.

 

Idag har vi varit och hämtat mammas bil, jag har lyckats få en tillfällig parkering här hemma tom söndag, så nu har vi bil några dagar. Min morbror fick åka med till mamma för att sedan vara vägvisare hem, då jag inte hittade den vägen som jag ville köra på GPS:en. Det gick bra, men det kändes väldigt konstigt att faktiskt köra själv, eller ja, utan mamma, Thomas eller körläraren. Jesper satt bredvid men det är ju inte alls samma sak, så jag var ganska nervös. Men det gick bra, och efter att ha trilskat lite så lyckades jag tillslut komma in på parkeringen här hemma också, men det var ren tur att det just då inte var några bilar runtom, så det var ändå härligt, hoppas att det går bättre nästa gång.

 

Så ja, äntligen har jag tagit körkort. Det tog 5 månader, och då har jag kört flera gånger i veckan, och pluggat nästan varje dag. Men jag har fortfarande inte förstått det, för jag känner mig själv inte säker än, kanske också för att mammas bil är ganska svår att köra, vilket även mamma säger. Så vi får väl se vad som händer där. Allra helst hade jag ju velat köpa en egen bil, men det är ju ganska dyrt och nog ingen bra idé nu när jag skall plugga, så vi får se lite.

 

Här kommer lite bilder från veckan som gått:

 

 

 

//CarroEllen