CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lördag 13/7

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. Idag har jag varit ute och kört i typ 2 timmar, och så har mamma och jag varit i Tumlehed ett par timmar. Det var väldigt härligt att sitta där ute i solen en stund, det var liksom lagom varmt för det, men för kallt för oss att bada.

 

Början av denna veckan hade jag fullt upp. I måndags råkade jag boka upp mig på två dubbellektioner på körskolan. Det är nämligen så att dagen innan man har lektion så får man ett sms kl 13, vilket också då innebär att efter kl 13 den dagen (dagen innan körningen) så kan man inte avboka sin lektion. När jag fick det smset i söndags så gick jag in och kollade om det möjligtvis fanns någon som hade avbokat en dubbellektion tidigare under dagen (jag skulle köra 17:10-19:05), och det fanns det. Så min tanke då var att jag skulle byta den lektionen som jag hade under eftermiddagen till den tidigare på dagen. Sagt och gjort så bokade jag den dubbellektionen, men något jag missade var ju att klockan var efter 13 så jag kunde inte avboka. Jag ringde körskolan på måndag förmiddag men det gick inte att avboka. Så ja, i måndags körde jag 13-14:55 och 17:10-19:05. Det var ändå väldigt härligt att jag hade två timmar emellan lektionerna så jag kunde vila lite emellan. Det kändes faktiskt ganska härligt att köra så mycket ändå, jag trodde först inte att jag skulle orka det, men det gjorde jag. Andra lektionen gick dessutom bättre än första, så det var väldigt härligt, men jag var ganska trött under kvällen.

 

Under tisdag förmiddag var jag ute och körde lite igen, men denna gång med Thomas. Vi körde runt i Torslanda bara, ner till Björlanda kile småbåtshamn och runt lite där.

 

I onsdags var jag i stan och lunchade med Lisa, det var trevligt.

Torsdagen och fredagen hade jag två ganska sega dagar här hemma. Jag satt och pluggade och städade lite här hemma bara, men i fredags smet älsklingen tidigare från jobbet, så under kvällen tog vi oss en härlig liten promenad med ett stopp vid dammen där det är väldigt härligt att bara sitta en stund och titta, innan vi tog en liten tur på maxi för att handla vattenmelon och färsk ananas. Det är två saker som i alla fall Jesper äter mycket här hemma nu, det är ganska billigt just nu så det är därför.

 

Ikväll blir det nog ganska lugnt, kanske orkar fixa cyklarna senare, men just nu känner jag mig ganska trött efter dagens körning och solning. Middagen ikväll blir en god sallad som jag gjorde tidigare i veckan med sallad, spenat, fetaost, soltorkade tomater, gurka, majs och champinjoner, och så skall jag ha lax till och Jesper korv.

 

Flera av er har tidigare år hört att jag har pratat om att jag någon gång hade velat cykla till Brevika ända hemifrån, men de flesta som jag har frågat om de har velat följa med har bara tyckt att det varit en konstig idé, så de senaste åren har jag lagt ner det. Tidigare i veckan fastnade jag framför ett klipp på youtube där två personer cyklade från Göteborg till Köpenhamn, med färjan över från Helsingborg tror jag att det var, och då kom jag och tänka på det igen. Det verkade vara så himla mysigt och trevligt att cykla så. Jag har ju alltid älskat att cykla, när jag gick på högstadiet så cyklade jag i till skolan varje dag några km i ur och skur, men de senaste åren har jag tappat det väldigt mycket. Jag har inte alls cyklat mycket vilket mestadels beror på att det är svårt att cykla med Jesper då han cyklar så himla snabbt och menar på att han inte kan cykla långsammare, och cykla själv tycker jag inte är så roligt, så det har inte blivit av så mycket tyvärr. Men igår satt jag och googlade en del på hur man hade kunnat cykla och så. Vi hade behövt tajma in det så att någon annan skulle åka dit med bil samtidigt typ för att få med oss mer grejer, man vill ju cykla med så lite saker som möjligt. Och så hade jag behövt träna betydligt mer innan, så det blir inte i år, kanske nästa år eller året därpå, vi får se lite, behöver få med mig någon på det också.  Men min tanke är då att man cyklar över Trollhättan och Vänersborg istället (det är inte den vägen vi åker med bil) då det verkar betydligt mysigare att cykla den vägen. Sedan såg jag också att det finns en camping i Vänersborg som verkar vara väldigt mysig, och när jag kollade hur lång tid det skulle ta dit  så kollade jag från Kungälv, och därifrån skulle det bara ta ca 4 timmar vilket ändå känns helt rimligt. Men ja som sagt var, vi får se någon gång i framtiden om det blir aktuellt, garanterat inte i år i alla fall.

 

Nu kommer nog Jesper hem snart från handlingen så då är det dags att börja med middagen.

 

Hoppas att ni också har haft en bra dag =)

 

//CarroEllen