CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Några dagar i älskade Brevika

Hejsan bloggen!

 

Nu har jag kommit hem igen efter 4 härliga, trevliga och mysiga dagar i Brevika.

I tisdags åkte Malin och jag dit, och under kvällen hade Linnea och Anders lagat mat. Det blev grillat kött med sparris, champinjoner och potatis har jag för mig, och det var verkligen supergott. Vi satt ute och åt den kvällen så det var verkligen jättemysigt. Lille Lukas var med också, men tyvärr hade vi inga vantar till honom så han fick ett par små tofflor på händerna istället, fast det tyckte han inte direkt om så de åkte av ganska snabbt.

 

I onsdags var vi ute på ett par skogspromenader och hittade lite kantareller. Det kändes så himla härligt att vara där igen och få gå skogspromenader, har verkligen saknat det.

Den kvällen stod Malin och jag för middagen. Det blev skink- och grönsakspanna, och bärpaj till efterrätt, supergott.

 

I torsdags var det ganska tråkigt väder så vi var inne nästan hela dagen. Vi hörde åska ett par gånger också, och sista gången kändes det typ som att det skångrade i hela huset och så kom blixten och mullret nästan samtidigt. Det var lite läskigt, men åskan däruppe vet vi sedan tidigare att den är betydligt värre än här hemma.

Under tidiga kvällen hade det klarnat upp en del så Malin och jag gick ut på en skogspromenad. Jag har ju tidigare berättat om ett övergivet torp som ligger där i närheten som jag var och kollade på nästan varje år förr, men nu är det flera år sedan jag var där sist, så under kvällen gick Malin och jag dit för att se hur det såg ut idag. Och ja, det är verkligen inte mycket kvar av det nu, känns ganska overkligt att jag har varit med inne i det när jag var liten. Bild kommer längre ner. Vi gick också förbi ett övergivet gammalt skjul som det står något redskap i, eller ja, skjulet hade rasat helt nu sedan jag såg det sist, så nu var det bara det där redskapet, vet dock inte vad det kan ha varit, kanske något till en traktor eller nåt. Vi plockade en hel del smultron också, det finns det gott om nu, och de var supergoda.

 

Igår hade vi fullt upp under förmiddagen innan Malin och jag skulle åka hemåt. Jag övningskörde en del, backade runt höbalar som stod på åkern. Jag fick också passa Lukas när de andra körde ett träningspass innan det var dags att åka. Jag körde till Bengtsfors, och det gick bra, men jag kände mig ganska stressad då jag fick ganska bråttom innan vi skulle åka.

Väl i Bengtsfors fick Malin och jag typ springa till bussen, men bussresan till Uddevalla gick bra. Även tåget var i tid i Uddevalla, och när vi hade åkt en bit så sa jag "denna resan har ju gått bra, än så länge" Detta är ju något som jag egentligen vet att man inte skall säga. När vi var strax före Backaplan, 5 min innan Göteborgs central så gör tåget en egen nödbromsning. Det visade sig vara kompressorn som typ blev överhettad vilket gjorde att det bromsade själv. Det som var väldigt skönt var att de informerade oss hela tiden om vad som hände, och hur de skulle gå tillväga. Första lösningen var att vänta ca 20 min på att kompressorn skulle svalna, vanligtvis tar det tydligen ungefär den tiden. Efter 20 min ropade de ut igen att vi troligtvis snart kunde åka vidare. När vi hade stått still i ca 40 min så sa de att kompressorn inte ville svalna tillräckligt så nödlösning nr 2 var att vi skulle bli ihopkopplade med ett tåg framför oss som skulle bogsera in oss till centralen, så länge nödbromsen släppte. När ytterligare en liten stund hade gått så hade kompressorn svalnat tillräckligt, och de hade lyckats lossa bromsarna, så då kunde vi en stund senare åka vidare själva efter att tåget framför oss hade flyttat på sig. Så vi stod still i 1 timme och 10 min. När jag kom hem igår hade jag varit på resande fot i 5 timmar och 40 min, gissa om jag var trött när jag kom hem...

Det är blandade känslor att ha kommit hem igen trots att jag bara varit borta i 4 dagar.  Det var härligt att komma hem till Jesper, sin egna säng och få dricka bubbelvatten igen. Jag tycker nämligen inte om vattnet i kranen i Brevika, så jag brukar alltid köpa med mig flera flaskor bubbelvatten dit, men den här gången hade jag glömt det. Men egentligen hade jag velat vara kvar där några fler dagar, men ändå inte. Ingenting slår sin egna säng, och så saknade jag såklart älsklingen också. Men nästa eller nästnästa gång vi åker dit så hoppas jag verkligen att vi kan köra dit själva.

 

Så ja, kortfattat så har vi haft några fantastiska dagar med flera skogspromenader, god mat och bebismys med lille Lukas. Tack <3

 

Lukas med tofflor på händerna och jag första kvällen.

Kantisarna som vi plockade.

Efterrätt som Malin och jag gjorde en av kvällarna, digestivekex, yoghurt och smultron.

 

 

Det lilla som är kvar av torpet.

Det gamla skjulet.

 

 

//CarroEllen