CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen internet och tv igen

Hejsan bloggen!

 

Då var jag äntligen tillbaka här igen. Jag hade tänkt skriva här för en vecka sedan, och ytterligare några dagar senare, men under måndag morgonen gick både vårat  internet och tv ner. Detta var pga en uppdatering som började i andra delar av Torslanda i måndags för en vecka sedan, men de skulle inte börja hos oss förrän i tisdags, så något gick väl snett där. Men ja, nu har de varit här och bytt vår mediabox som visade sig vara för gammal för att klara de nya uppdateringarna, så därför har vi varit utan både internet och tv eftersom att det går på samma.

 

Förra veckan var jag ute och körde 3 gånger, en gång med körskolan och 2 med mamma. Körlektionen gick ganska bra. Vi körde nere på Eriksberg där jag hade kört med mamma tidigare, så där kände jag mig ganska lugn. Överlag känner jag mig betydligt lugnare när jag kör med körskolan, antagligen för att de har pedaler på sin sida också. Vi gick också igenom säkerhetskontrollen. Det är ett sådant moment som jag varit lite orolig över, men den känner jag ändå att jag har helt okej koll på nu, så det känns ändå bra.

 

I torsdags åkte vi ut till Jespers föräldrar. Jag åkte ut lite tidigare än älsklingen eftersom att jag inte hade så mycket att göra här hemma utan varken internet eller tv.

På midsommarafton stod Jesper och jag för efterrätten, jordgubbstiramisu. Jag älskar ju vanlig tiramisu men har aldrig tidigare ätit med jordgubbar i. Den blev verkligen supergod, receptet på den kommer lite längre fram, likaså  bilder från midsommarhelgen.Så ja, vi hade en trevlig och härlig helg därute. Under lördagen satt jag ute i solen en stund också vilket var väldigt härligt.

Under lördagskvällen åkte vi hem och fick då vara med om något som vi aldrig varit med om tidigare. När vi skulle gå på färjan så säger däcksman att det bara finns 20 platser, och vi var säkert 50 pers som egentligen skulle med den färjan. Som tur var så stod vi långt fram, så vi kom med, men det var många som inte gjorde det, de fick vänta på nästa färja som skulle gå 30 min senare. Ofta när vi åker ditut så brukar folk stå lite överallt på färjan när det inte finns sittplatser kvar, men antagligen ville de väl att alla skulle ha sittplats denna gången. I vanlig ordning var även då spårvagnen knökfull, men vi lyckades få sittplatser då vi skyndade oss när färjan lade till. Den kvällen somnade vi ganska snabbt både älsklingen och jag, det är alltid lika härligt att sova i sin egna säng, "borta bra, men hemma bäst!"

 

Igår jobbade Jesper en del för han skall försöka ta ledigt från jobbet en dag denna veckan, men vi fick fixat lite här hemma ändå. Vi fick storhandlat och rensat lite ogräs och klippt häcken utanför då bostadsbolaget börjar inspektera uteplatserna i området idag. Jag skulle egentligen kört med mamma igår eftermiddag, men jag kände mig så himla trött och seg så jag orkade inte det.

 

Nu blir det till att ta det lugnt några timmar innan det är dags för körlektion, och idag fortsätter vi på "stad"

 

Och som sagt var, receptet på tiramisun och bilder från helgen kommer senare i veckan när jag har fått fixat det.

 

Hoppas att ni också har haft en bra midsommar.

 

//CarroEllen