CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Körningen och lite dramatik

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det fredag igen, och idag får vi se lite vad som händer.

I veckan har jag varit ute och kört några gånger. Måndag och tisdag var jag ute med mamma, och i onsdags med körskolan.

När jag kör med mamma nu så åker jag till henne och sedan får jag köra hem via småvägar så vi kör förbi Säve flygplats. I måndags hamnade vi bakom en bil i Säve som körde väldigt konstigt. Den körde 30-40 km/h på en 70 sträcka, bromsade rätt vad det var, blinkade men fortsatte rakt fram. Den svängde i alla fall in vid gamla flygplatsen, men det var lite jobbigt att ligga bakom en sådan bil som körde så konstigt. I efterhand tänkte vi att den nog inte riktigt visste var den skulle.

I tisdags när jag också körde med mamma så körde vi en lite annan väg än vad vi kört tidigare, men det visade sig att delar av den vägen har jag kört tidigare med körskolan. När vi kom på rakan på Stora holm, precis utanför halkbanan så sa jag till mamma att det var just den vägen som jag tränade hård inbromsning med körskolan. Just då hade vi bilar bakom oss så vi kunde inte göra det då. Men ja, efter en liten bit så såg jag en bil som skulle köra ut från en annan väg på vår vänstersida. Jag tyckte att den betedde sig lite konstigt, den bromsade, rullade fram, bromsade och höll på så trots att det inte kom några bilar från andra hållet. Då bromsade jag in lite eftersom att det kändes konstigt med den bilen. Det kändes som att när den såg oss så stannade den, och då skulle jag precis börja gasa på igen då jag körde i 50-60 på 70 sträckan, när den bilen kör fram och gör en så dålig sväng så den hamnar ute i mitt körfält så jag typ ställer mig på bromsen. Jag lyckades som tur var stanna i typ sista stund, den bilen körde väldigt långsamt. Efter det kände jag mig lite skakig, men det gick över efter en stund, och mamma var nöjd med hur jag hanterade situationen också, så det kändes ändå bra. Efter det körde jag en liten bit på Norrleden, första gången jag var uppe i 80 km/h. Det gick bra, det var väldigt härligt att det nästan inte var några bilar ute.

 

I onsdags var jag ute med körskolan. Helgen som var så sa jag till Jesper att jag hoppades få gå ut och köra på Öckeröleden med körskolan denna dag då jag kände att det var dags, jag har kört vägen över Torslanda så många gånger nu. Och ja, när körläraren berättade vad hon tänkte vi skulle göra den dagen så var det just det. Vi skulle ut på Öckeröleden och köra mot stan. Detta var på förmiddagen så det var väldigt lugnt på vägarna. Det kändes konstigt att köra på så stor väg trots att jag åkt den så himla många gånger och jag typ visste vilka filer jag skulle ligga i för att komma rätt. Vi skulle svänga in på ett ställe där det är bilar som krockar lite då och då, ett ställe som jag inte ens tycker om att åka med bussen då många kör väldigt fort där och det är ganska dålig sikt. Men det gick bra. Vi körde runt lite i Lundby, Svartedalen och Kville då det var dags för stadstrafik. Den lektionen gick bra, men jag måste träna extra mycket på att parkera på olika sätt, backa runt hörn och komma ihåg att jag skall kolla först och blinka sedan när jag skall byta körfält, jag gör nämligen tvärtom vilket jag inte får göra. Just backa runt hörn känns som att det inte borde vara så svårt, inte heller parkera på olika sätt, men det är det, är det någon som har några bra tips på hur jag kan tänka? Det svåraste är hur mycket man skall vrida på ratten tycker jag.

 

Igår skulle jag gått ut och kört med mamma igen, men jag var så himla trött i ögonen efter att ha suttit och pluggat en hel del i både boken och framför datorn, så då vågade jag inte riktigt gå ut och köra. Men jag hoppas få gå ut i helgen istället, och så har jag nästa körlektion på tisdag. Nu märker jag verkligen själv att det går bättre och bättre för varje gång vilket känns väldigt härligt, men mammas bil tycker jag inte om att köra av olika anledningar, men samtidigt känns det som att det är den jag är mest van vid nu, och mamma har ju sagt att om jag lyckas köra hennes bil så kan jag köra typ vilken bil som helst sedan, så hon tycker också att den är svårkörd, så egentligen är det väl en bra övningskörningsbil då.

Jag har under ett par veckor kört 4 olika bilar vilket lätt blir en aning förvirrat då alla är olika gamla. Men nu borde det bli 3 olika igen, med Volvo V60 på körskolan istället för V40, men V60 är lättare att köra så det blir nog bra.

 

Ne nu är det nog dags att göra sig ordning lite för dagen.

 

Ha en bra fredag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen