CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Fredag 3/5

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt efter att ha städat lite.

 

Ja då var även snart denna veckan över, och jag har ändå gjort lite saker. I onsdags ville älsklingen så gärna gå på Universeum, då han har årskort så kan han ju gå hur många gånger som helst under året, men jag kände inte riktigt för det då det är ganska dyrt att gå dit för mig som inte har årskort. Så ja, han åkte till Universeum, och jag åkte med till stan för att shoppa lite med mamma. Jag köpte mig ett par nya tofflor att ha här hemma. Jag har i säkert 10 år haft samma crocs, och de är fortfarande hela, men ganska nedgångna, så jag kände att det var dags för ett par nya tofflor, och förhoppningsvis blir fötterna lite bättre nu också. Det blev inga mer crocs i alla fall, utan det blev istället väldigt sköna tofflor från "Scholl". Precis sådana tofflor minns jag att jag hade när jag gick på högstadiet då man inte fick ha skor inne, och de var väldigt sköna då också. Mamma och jag gick förbi första majtåget. Jag tror aldrig att jag har varit i stan tidigare på just första maj då det är så mycket folk, men det var ändå lite roligt att se det tåget, det var ju så himla långt, och verkligen hur mycket folk som helst.

Efter att ha varit i stan några timmar så åkte jag hem då jag skulle övningsköra med pappa. Vi körde typ 1 timme nere i Arendal. Jag var väldigt trött i onsdags då jag sov väldigt dåligt den natten, så jag orkade inte så länge. Först hade jag bara svårt att somna på kvällen, och när jag väl hade somnat så vaknade jag vid 02:15 av att grannarna under släppte ut sin hund själv, och efter ca 10 min stod och ropade på den... Sedan vaknade jag av minsta lilla ljud resten av natten.

 

Igår var det dags för körlektion igen, och denna gången med en person som jag har kört med en gång tidigare, sammma person som jag kommer fortsätta köra med när den andra behöver gå tillbaka till sin vanliga körskola. Men ja, det kändes väldigt bra, hon kommenterar mer saker som jag glömmer eller inte tänker på än vad den andra personen gör, så det känns väldigt bra. Jag fick köra en ny bil, så nu övningskör jag med 4 olika bilar. Det känns lite rörigt då alla bilarna är olika gamla och kopplingen och bromsen tar på olika ställen. Men den nya bilen var en Volvo V60, och jag blev väldigt förvånad när jag märkte att den var väldigt lätt att köra, de andra bilarna är en aning svårare. Jag har tidigare varit lite rädd för att köra just V60 då de är ganska stora, men storleken märkte jag faktiskt inte av vilket var väldigt härligt. Sedan tyckte jag att den hade lite fusk, backkamera, men den försökte jag inte bry mig om, utan jag försökte istället göra som jag gjort med de andra bilarna. Men ja, det känns bättre och bättre för varje gång som jag har kört, men det känns samtidigt som att jag har långt kvar, men jag hoppas fortfarande vara klar någon gång i sommar.

Mamma pratade också om att jag borde testa och köra en automatväxlad bil för att känna skillnaden. Vi har en automat, men det är en cabbe som jag inte riktigt vågar eller vill köra då den är väldigt fin, och bred, och lätt att gasa för mycket med, så vi får väl se om jag vågar mig på det snart eller inte.

 

Just det ja, jag läste igår kväll att länsstyrelsen uppmanar folk till att börja spara på vatten då de varnar för att det kan bli samma läge om bara några veckor som det var i juli förra året. Det känns ju inte direkt så bra, så nu får vi verkligen hoppas på att det kommer mycket regn den närmsta månaden så det hinner fyllas på lite. Här hemma har vi ju redan sedan tidigare ett helt gäng med vattenflaskor i frysen, och vi har också köpt på oss några stora vattenflaskor att ha i reserv, som vi också kan ha med till Brevika. Vi har också tänkt köpa ytterligare en vattendunk, vi har redan en som vi haft med oss när vi varit ute och paddlat, men 10 liter känns inte direkt som att det räcker så länge. Så den, och förhoppningsvis en till har jag tänkt fylla och sätta i förrådet om ett tag, då har vi i alla fall vatten så vi klarar oss ett tag om det nu skulle bli brist på det, men det får vi verkligen inte hoppas.

 

Resten av dagen får vi se lite vad som händer, men jag tänkte sätta mig och plugga lite, kolla på en del youtubeklipp om bilkörning, massa tips och grejer.

I helgen får vi också se lite vad som händer, men det kanske blir en tur till Ikea då älsklingen behöver köpa ny säng då  den han har nu har varit trasig ett tag.

 

Ha en riktigt bra helg alla bloggläsare! =)

 

//CarroEllen