Små laxburgare med krassekräm
Här kommer receptet på de små, söta och riktigt goda laxburgarna som Jesper och jag gjorde i påsk. I receptet är det med krassekräm, men vi gjorde istället en egen sås med creme fraiche, gräslök, salt och lite rom.
4 port.
Burgarna:
300 g laxfilé
Rivet skal och saft av ½ citron
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
8 skivor formbröd
Smör
2 blad krispsallad
Krassekräm:
1 dl gräddfil
1 msk senap
1 ask klippt krasse
1 krm salt
Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Kör till en färs med citronskal och -saft, salt och peppar.
Forma 8 små burgare.
Stansa ut två rundlar ur varje brödskiva, ca 4 cm i diameter. Stek dem frasiga i smör på båda sidor.
Plocka salladen i mindre bitar.
Rör ihop krassekrämen.
Stek burgarna i smör 1-2 min på varje sida.
Bred krämen på bröden.
Lägg ihop bröden med sallad och burgare emellan. Sätt gärna ihop med tandpetare.
//CarroEllen