CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Små laxburgare med krassekräm

Här kommer receptet på de små, söta och riktigt goda laxburgarna som Jesper och jag gjorde i påsk. I receptet är det med krassekräm, men vi gjorde istället en egen sås med creme fraiche, gräslök, salt och lite rom.

 

4 port.

 

Burgarna:

300 g laxfilé

Rivet skal och saft av ½ citron

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

8 skivor formbröd

Smör

2 blad krispsallad

 

Krassekräm:

1 dl gräddfil

1 msk senap

1 ask klippt krasse

1 krm salt

 

Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Kör till en färs med citronskal och -saft, salt och peppar.

Forma 8 små burgare.

Stansa ut två rundlar ur varje brödskiva, ca 4 cm i diameter. Stek dem frasiga i smör på båda sidor.

Plocka salladen i mindre bitar.

Rör ihop krassekrämen.

Stek burgarna i smör 1-2 min på varje sida.

Bred krämen på bröden.

Lägg ihop bröden med sallad och burgare emellan. Sätt gärna ihop med tandpetare.

 

//CarroEllen