CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Matat sengångare

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det redan torsdag och i eftermiddag är det dags för körkortsteorin igen. Hur kan tiden gå så fort trots att jag inte har något jobb?!

 

I tisdags hade jag en dubbel körlektion. Det gick helt okej, men det känns ganska svårt emellanåt, jag glömmer ta upp kopplingen, tar upp den för fort eller trycker ner den innan jag har bromsat ner tillräckligt. Vi körde runt i Torslanda och bort mot Säve gamla flygplats, och på en liten landsväg där. Nu hoppas jag att jag får kört en del hemma de två kommande veckorna då jag inte har någon körlektion förrän om två veckor tror jag det är eftersom att det är påsk och då är det inte så många körlärare där.

 

Igår mötte jag upp älsklingen i stan, han lyckades gå tidigt. Vi var och åt lunch på Santé i Nordstan, jättegod mat verkligen. Sedan åkte vi till Universeum och gick runt där i flera timmar. Jesper fick ett årskort där i julklapp så han har redan varit där ett par gånger i år, men det är väldigt härligt att gå runt där och kolla på alla djuren.

När vi typ precis hade kommit dit, vi stod och kollade på en "skäggdopping", en lite annorlunda fågel, så kom det fram en ur personalen till mig. Jag kände inte alls igen personen förrän efter en liten stund. Det visade sig vara en gammal pojkvän till min syster som blev träffad av blixten i Brevika för några år sedan. Så vi stod där och pratade en bra stund, det var trevligt och härligt att se att han hade återhämtat sig såpass bra. Han sa att han skulle mata sengångarna en stund senare, och att vi gärna fick komma och kolla då, vilket vi gärna ville, Jesper är ju så fascinerad av just sengångarna.

När vi hade gått ytterligare en bit så kom han fram till oss igen och undrade om vi ville vara med och mata sengångarna en liten stund senare, och det kunde vi ju inte tacka nej till.

Väl där så fick vi först mata några små apor med frukt, de var verkligen jättesöta och åt ur handen. Sedan var det dags för sengångarna. De är ju väldigt långsamma, men just när de åt tyckte jag ändå att de var ganska snabba faktiskt. "N" visade oss hur vi skulle göra för att mata dem då de har väldigt stora och starka tänder tydligen vilket vi inte visste. Men det gick bra, vi fick också klappa de, och tog också lite kort, men det var lite svårt eftersom att vi hade två tukaner (fåglar) ovanför oss typ hela tiden, och tydligen brukar de bajsa på den som matar sengångarna, så man fick kolla hela tiden så de inte satt precis ovanför en. Så ja, det var verkligen en upplevelse, och verkligen inget vi hade räknat med att få göra, så det var jätteroligt. Bild kommer längre ner.

 

Till helgen skall jag eventuellt med mamma till Brevika, vi har inte riktigt bestämt oss än. Men om vi åker dit så kommer jag få köra en del i alla fall.

 

 

 

Ne nu är det nog dags att plugga lite mer körkortsteori.

Ha en fortsatt bra dag alla bloggläsare! =)

//CarroEllen