CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Tisdag 9/4

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och har precis ätit lite frukost.

 

Vilket fantastiskt vårväder vi hade förra veckan, det var ju runt 18 grader ett par dagar, men nu är det tyvärr kallare igen.

 

Ja, förra veckan var jag ju sjuk några dagar, men under onsdagen mådde jag bättre och hade ingen feber så då hade jag en enkel körlektion. Den lektionen fick Thomas följa med på för att se hur körskolan jobbar och förklarar och så, så nu hoppas jag att vi snart kan börja övningsköra också. Men ja, den körlektionen gick sådär tyckte jag, jag hade inte kört på en vecka så jag kände mig ganska ringrostig. Tanken är ju att jag skall köra minst ett par gånger i veckan, men tyvärr har både mamma och jag varit sjuka det senaste, och Thomas fick inte sina papper förrän i mitten av förra veckan.

Men ja, eftersom att jag inte alls kände mig nöjd med den lektionen så lyckades jag hitta en ledig körtid med en annan person i fredags, så då körde jag igen. Den lektionen gick bra. Hon som jag körde med frågade innan vad jag har gjort de andra gångerna och så, och jag förklarade då att jag typ har gått igenom hela första körhäftet, men att jag kände mig osäker på det mesta. Så den lektionen blev delvis en repetion med backning runt hörn som jag inte hade gjort innan. När jag först tänkte att jag skulle ha en annan lärare så kände jag mig osäker om det var bra eller inte, men jag körde med samma person som har teorin så jag hade ju träffat henne flera gånger tidigare, och jag kände på mig att hon skulle förklara bra, vilket hon också gjorde. Så den lektionen gick jättebra vilket kändes väldigt härligt. En annan anledning till att jag valde en annan körlärare var också för att hon som jag egentligen kör med är bara där ett par dagar i veckan, och är dessutom bara ditlånad då hon egentligen är på en annan körskola.

 

I lördagskväll var Jesper och jag bjudna hem till mamma, syrran var där också då vi skulle fira både mamma och syrran som fyllde år under veckan. Vi åt god mat, pratade och lekte med lille Lukas. Det var väldigt trevligt och mysigt.

 

I söndags var Jesper och jag i stan. Vi hade lite småsaker som vi behövde köpa, och så gick vi en sväng inne i Trädgårdsföreningen vilket var mysigt. Det är ju ändå en del blommor som har kommit upp nu vilket är väldigt härligt.

 

Igår var jag hos tandläkaren och satt sedan hemma och pluggade, kollade på flera klipp  på youtube där de förklarar väldigt bra de olika momenten, hur man skall göra, vad man skall tänka på inom körningen och så.

 

Igår förmiddag fick jag ett sms av pappa "Nu är det en vattenläcka vid vattenläckan" När syrran och jag var små så var det en gång en stor vattenläcka på Öckeröleden, så under många år sa vi att "nu är vi vid vattenläckan" när vi åkte förbi där. Jag tror det är för 7 år sedan så var det ännu en vattenläcka på precis samma ställe som tidigare, och varje gång så har det blivit ett stort hål i vägen. Igår var det då dags igen, på samma ställe, eller mer eller mindre samma ställe i alla fall, och även denna gång med ett stort hål i vägen som följd. Tidigare så har det tagit flera dagar att laga hålet i vägen vilket kanske inte är så konstigt.

Men ja, under förmiddagen hade vi brunt vatten i kranarna här hemma och dåligt tryck, så som tur var så hade vi i alla fall lite vatten i kylen, sedan har vi ju alltid också isflaskor i frysen om något skulle hända, så jag fick ta upp några sådana också. Men under kvällen var vattnet klart och rent igen. Vad jag har förstått det som så leder den ledningen allt vatten till både Torslanda och öarna, så det påverkar vädligt många när den går sönder, men det var bara några få som blev utan vatten en kort stund, och så hade antagligen kommunen satt ut en vattentank här i Torslanda, så det var ju bra.

Under eftermiddagen följde jag både på Facebook och trafiken.nu för att se hur det gick där. Folk skrev att det hade tagit 1,5 timme att ta sig 2,5 km, och 2 h från Lundbytunneln tills de var förbi vattenläckan vid Syrhåla. Det var också folk som hade tagit innevägen och åkt över hela Torslanda, men eftersom att den vägen är så hårt trafikerad i vanliga fall så korkade det ju typ igen där ocskå. Däremot gick det helt okej att åka buss på Öckeröleden då det är bussfil den största delen av den vägen som detta var, så bussarna var ändå "bara" ca 20 min försenade.  Så ja, vi får väl se hur det går i eftermiddag.

 

Idag är det dags för körlektion igen, och denna gång en dubbel, och nu känner jag mig ganska förberedd också vilket känns bra, fast jag vet inte än vad vi skall göra, det får vi se. Men den läraren jag hade i fredags skrev upp saker som jag behöver tänka på och så vilket kändes väldigt bra, då vet man mer vad man skall öva på och så.

 

//CarroEllen