CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Onsdag 13/3

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt i skitvädret. Igår kväll och inatt blåste och regnade det en hel del, och nu regnar det en del också, och smhi har sagt att det skall blåsa nästan lika mycket som igår, typ 20 m/s, men det är mysigt ändå tycker jag, i alla fall så länge man är inne.

 

Den senaste veckan har jag haft första teorilektionen, och vi var bara två stycken vilket var väldigt härligt.

I helgen tog Jesper och jag det ganska lugnt, jag småfixade med lite saker här hemma bara, och så var vi och storhandlade i vanlig ordning.

I måndags hade jag min första dubbla körlektion, den var på två timmar, så efter det så var jag ganska trött. Men ja, det går sakta men säkert framåt i alla fall, men det är mycket att tänka på. Den lektionen gick bra, fick bara några enstaka motorstopp då jag var för snabb på kopplingen. Jag fick köra samma väg som förra veckan, men denna gången var det betydligt mer trafik, och så fick jag bussen bakom mig en gång, och den körde väldigt nära, så det var inte så roligt, men det gick bra, jag försökte bara tänka bort den, likaså andra bilar som också lade sig precis bakom.

Nu har jag ingen körlektion förrän nästa vecka, men handledarbeviset borde komma den här veckan, så förhoppningsvis skall mamma och jag ut och köra till helgen.

Annars sitter jag och pluggar en hel del här hemma nu, men just nu känns det som att jag snart inte kan läsa så mycket mer, det känns som att jag har läst böckerna så många gånger så det bara blir kaos nu istället, så jag försöker sitta lite med frågehäftena som jag fick med, och om det är något som jag inte kan så går jag in och läser om det igen. Sedan har jag ju teorin en dag i veckan nu också.

 

Igår började jag städa badrummet här hemma,  något som jag inte har kunnat göra på länge med tanke på handlederna. Men nu har det känts helt okej några dagar, så igår kände jag att jag kunde testa lite och se hur det kändes. Jag känner fortfarande av det men det är såpass lite nu, så jag tar lite då och då nu under några dagar, så förhoppningsvis är jag klar med i alla fall badrummet ikväll eller imorgon.

 

Just det ja, i helgen satt jag och kollade på en serie på svtplay, "Nedsläckt land". Om ni inte har sett den så gör det! Den handlar om 10 personer som blir uppdelade i två olika hus. Det ena huset är toppmodernt där det mesta i huset går på el, och det andra huset är ett gammalt torp. Efter några timmar i husen så går strömmen, mobilnätet går ner och vattnet försvinner i kranarna. Jag tror det var under 12 dagar som de skall klara sig, och den visar verkligen hur dåligt många privatpersoner är utrustade för sådant här. Så den är helt klart sevärd, och lärorik. Man börjar själv tänka mer på hur förberedd man själv är om något sådant skulle hända. Jesper och jag som har varit ute och tältat en del har mycket bra saker hemma redan, sedan har vi också köpt en del nya saker att ha i "Krislådan". Det som är svårt att ha hemma tycker jag är mat som går fort att laga på stormkök, men vi försöker ändå ha lite saker hemma som kan vara bra, likaså har vi alltid ett gäng vattenflaskor i frysen som backup som vi får byta vatten på ibland.

 

Nästa helg skall jag eventuellt med mamma till Brevika för att få övningsköra en del däruppe, och där kommer vi inte ha något vatten i kranarna då det är för tidigt att sätta på vattnet där. Men ja, så har vi ju haft det några gånger däruppe, och det jobbiga tycker väl jag är att just gå ut och hämta vatten i brunnen eller sjön, väl inne så tar man bara ett steg tillbaka typ.

Jag har sett en youtuber som gjorde en sådan utmaning för sig själv under 72 timmar. Hon stängde av värmen, släckte alla lampor och låtsades att hon inte hade någon el i lägenheten. Det är nog ännu svårare och jobbigare att göra så när det bara är på låtsas än om det faktiskt hade varit på riktigt.  Det är först när något sådant väl händer som man förstår hur beroende man är av saker och ting.

 

//CarroEllen