CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Börjat med körkortet

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det torsdag, och en väldigt regnig sådan.

Den här veckan har jag typ haft fullt upp känns det som.

I måndags var jag hemma och grejade lite och läste en del i körkotsböckerna.

I tisdags hade jag min första körlektion. Den gick bra tycker jag, eller ja, bra för att typ aldrig ha kört innan. Vi var på en parkering här i Torslanda där det stod några enstaka bilar, så där gick vi igenom kopplingen, krypkörde och lite sådant. Många pratar ju om att det är så svårt att hitta dragläget, men jag tyckte ändå att det gick helt okej, läraren sa det att många har mer svårt för det, så det kändes ändå bra. När jag kom hem efter den lektionen så somnade jag en stund. Det var ju liksom så himla mycket som vi hade gått igenom, och så mycket nytt.

Under kvällen var det dags för introduktionsutbildningen (handledarkursen) som man måste gå för att få övningsköra med någon annan utanför körskolan.

 

Igår hade jag ytterligare en körlektion, och den här gången började vi på samma parkering som dagen innan, men efter att ha kört några varv där så var det dags för den lilla vägen som är ut mot leden till. Det var väldigt härligt att det var lite trafik, jag fick sammanlagt 3 bilar bakom mig när jag körde den vägen. Två av de var lugna och höll bra avstånd så det kändes väldigt skönt, och den tredje körde bara om. Även den lektionen gick helt okej, men av någon konstig anledning så glömmer jag typ av bromsen flera gånger, inte bra! så det känns väldigt bra att körläraren har alla pedaler på sin sida också, haha. Det jag tyckte var lite jobbigt med den vägen var att den smalnar av på flera ställen och jag har inte kommit in i det än exakt vad jag skall göra, men det kommer ju, men det tar sin tid. Så det känns ändå bra i alla fall för min del att ta de första lektionerna på körksolan för att komma in mer i det för att kunna köra med mamma nästa vecka.

Just nu känns det ändå som att jag kanske kommer lyckas med manuell, men när jag tänker på hur mycket mindre det är att tänka på med automat så känns det väldigt lockande. Men ja, nackdelen är ju att då måste jag typ köpa egen bil eftersom att vi inte har någon automat som jag kan övningsköra med i familjen. Så jag får fortsätta köra på med manuell.

Igår eftermiddag åkte jag hem till mamma då Jesper skulle komma hem sent, där åt jag middag och pratade en del om körkortet och så.

 

Idag har jag pluggat lite mer för i eftermiddag är det dags för teorilektion. Det känns ändå skönt att jag har läst teorin innan, men det är ju typ 10 år sedan, så mycket har jag nog glömt av ocskå.

 

Efter teorin i eftermiddag så blir det lugnt nu några dagar innan det är dags för dubbellektion på måndag. Som jag sa till hon som sitter i receptionen på körskolan igår tror jag det var, att det är ganska skönt att gå hemma nu eftersom att det är så himla mycket nytt att lära sig, och man blir verkligen helt slut. Samtidigt som jag kan lägga ner så mycket mer tid på det än vad jag hade kunnat göra om jag jobbade.

 

//CarroEllen