CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Måndag 4/3

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det redan mars, vart tar tiden vägen?

 

I helgen har Jesper och jag tagit det ganska lugnt. I lördags var vi och storhandlade och städade Jespers rum bara, och igår hade vi en väldigt lugn dag, kollade en del på tv bara och lagade god mat, potatisgratäng med fläskfilé och stekt sparris, jättegott!

Det senaste året har jag typ inte kollat på tv någonting eftersom att jag har gått och lagt mig vid 21 tiden på kvällen, vid den tiden som det jag oftast vill kolla på börjar, men nu när jag inte måste gå upp någon speciell tid på morgonen så kan jag kolla på tv på kvällen vilket känns väldigt härligt. Förra veckan var det tex. "Wallander" varje kväll. Sedan har vi också suttit och kollat på "SOS västkust" och "Tunnelbanan". Det känns så himla härligt att äntligen kunna sitta och kolla på tv i lugn och ro utan att känna sig stressad över jobbet eller över saker och ting som man inte orkar göra, helt underbart. Ja det är faktiskt så att sedan jag slutade jobbet, eller det kanske är först de senaste veckorna som jag faktiskt har börjat känna mig lugnare. Jag kan liksom planera saker att göra igen på fritiden, något jag inte orkade när jag jobbade eftersom att jag då var helt slut när jag kom hem efter en arbetsdag, även helgerna ville jag ju bara ta det lugnt. Sedan blev jag ännu mer lugn nu när jag fick skickat in ansökan till skolan och när jag äntligen fick mitt körkortsintyg så jag kan börja med körkortet nu också. Fast ja, jag känner mig ändå lite nervös inför imorgon. Ja imorgon är det första körlektionen och på kvällen är det Introduktionsutbildningen, så imorgon är det fullt upp verkligen. Sedan har jag ocskå en körlektion på onsdag, 8 lektioner har jag inbokade nu under mars, och så hoppas jag att det inte tar alltför lång tid för mamma att få handledarbeviset så vi också kan gå ut och köra.

När jag var och pratade med körksolan och skrev in mig så sa jag ju att jag hade tänkt ta för automat, då sa hon att hon trodde att jag skulle ha körkort till sommaren, men nu har jag ju ändrat mig till att i alla fall börja med manuell för att se hur det går, och det tar ju längre tid att lära sig, så satsar jag nu på att ha körkort innan skolan börjar i augusti. Jag känner mig ändå förberedd inför imorgon. Jag har ju det senaste året läst min gamla teoribok ett par gånger, och även hittat ett jättebra klipp på youtube där de förklarar väldigt bra hur man skall göra olika saker, men jag tänkte sätta mig lite mer med de nya böckerna idag,  jag läste ju en del förra veckan också, och igår satt Jesper och jag tillsammans och gjorde tester på vägskyltar, men just skyltar tycker jag att jag har bra koll på, det är bara några enstaka som jag är osäker över.

När syrran och jag var mindre så åkte vi ju ganska mycket bil, till och från Brevika och så, och då kommer jag ihåg att jag fick ett häfte av mamma (jag kanske var i 10-12 års åldern) med just vägskyltar för att ha något att göra i bilen, och det häftet kollade jag mycket i minns jag. Så ja, mer förberedd känner jag inte att jag kan vara, så det känns väldigt bra.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg =)

 

//CarroEllen