CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen!

Hejsan bloggen!

 

Ja då har ännu en vecka gått, och den har gått så himla fort, jag trodde aldrig att tiden skulle fortsätta att gå så himla fort när man är arbetslös, men det gör den verkligen.

 

I helgen kom syrran hem till Göteborg med lille Lukas, så jag var med dem hela helgen. I fredags kom mamma och syrran hit och åt middag, i lördags var vi en sväng nere i Kungsbacka på Hede outlet, jag behövde köpa lite mer porslin, och de andra lite andra saker. Under eftermiddagen lagade mamma och jag mat, risotto med kyckling och stekt sparris, och till efterrätt blev det hallonmousse och vaniljpannacotta. Vi fick göra två olika efterrätter eftersom att jag inte tycker om just pannacotta som syrran så gärna ville ha. Under kvällen kollade vi på melodifestivalen och bara tog det lugnt.

Under söndagen var vi en sväng på Stora holms säteri, de hade en liten barnmarknad där, det var mysigt.

 

I måndags var jag bara hemma och tog det lugnt och grejade lite. I tisdags var jag i stan och åt lunch med älsklingen, sedan åkte vi en sväng till Backaplan då Jesper hade lite saker att köpa där, och under eftermiddagen tog vi det bara lugnt.

 

Igår hade jag äntligen fått mitt körkortsintyg, så då gick jag förbi körskolan för att skriva in mig och lite så. De bokade upp mig på 8 körlektioner nu under mars, 1 introduktionskurs (den kursen man måste gå för att få övningsköra hemma) och även riskettan (den teoretiska). Så ja, på tisdag skall jag på min första körlektion, och under kvällen är det introduktionskursen, och dagen efter är det ytterligare en körlektion. Så nu kommer det att bli fullt upp med körkortet, så det känns ändå skönt att jag faktiskt inte jobbar också eftersom att jag nu då verkligen kan satsa på detta fullt ut. Jag hade ju först tänkt att ta för automat men ångrade mig igår kväll då vi faktiskt inte har någon automatbil inom familjen. Så nu skall jag börja med manuell och se hur det går, och om det inte alls fungerar så blir det automat. Min tanke är ju att jag skall vara helt klar med körkortet tills skolan börjar 19 augusti, men det borde jag klara. 

 

Just det ja, glömde berätta att jag har varit på studiebesök på en folkhögskola också. Det var nämligen studie- och yrkesvägledningen som tipsade om det. Då är tanken att jag skall läsa in gymnasiet under 1-2 år för att sedan kunna antingen söka fler jobb än vad jag kan göra idag, eller börja på högskola av något slag. Men ja, det studiebesöket gick jättebra. Jag fick veta mycket om skolan, och personen som jag träffade frågade mycket om mig också. Sedan blev jag också visad runt vilket kändes väldigt bra. Så jag bestämde mig för att söka till den med start i höst, hon som jag träffade sa också att hon typ kunde garantera mig en plats då det är personer som är i den situationen som jag är som de först tar in. Så nu har jag dragit tillbaka mina ansökningar till de tre kurserna som jag hade sökt på komvux för att nu då istället satsa på körkortet fram tills skolan börjar. Tänk, äntligen, efter att ha försökt ta tag i detta i så många år så löser det sig äntligen, så himla härligt, och körkortet nu också då, underbart.

 

Idag har jag varit i stan en sväng och träffat en kompis som jag jobbade med under ca ½ år på Subway. Det var väldigt trevligt, och eftersom att vi inte hade setts sedan november så hade vi ju massor att prata om, så det var väldigt trevligt.

 

Ne nu är det kanske dags att gå igenom alla böcker jag fick med mig från körskolan igår, jättemånga verkligen. Fördelen är ju att jag faktiskt har läst teorin innan, men jag har ju inte kört något, och det är ganska många år sedan jag läste teorin, tror att det var år 2009, så det blir bra med en repetion.

 

 

//CarroEllen