CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Fredag 18/1

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det redan fredag, och idag har jag varit arbetslös i 2 veckor, det har gått så himla fort.

 

I tisdags var jag i stan en sväng under kvällen och åt middag med älsklingen och en kompis till honom, det var jättetrevligt. Vi åt på Pasta plus, och jag åt spagetti med tomatsås och köttbullar. Det var gott men köttbullarna var ganska torra, så om jag får välja så är det godare mat på Pasta haus, det är ju typ samma mat liksom. 

 

I onsdags var jag på studie-och yrkesvägledningen, och de sa det att det har aldrig tidigare kommit ut så här lite kurser som nu, detta pga att vi inte har haft någon regering. Men ja, de trodde att det snart kommer att komma upp fler kurser, så det hoppas jag verkligen för just nu finns det inte direkt något roligt för mig att söka. Många av de utbildningarna som finns uppe just nu är med språkstöd, eller så är det tunga saker, asfaltsläggare, golvläggare, murare osv. Sedan fanns det också restaurang, men det skall jag ju ifrån, och även barn och fritid, men det är jag inte alls intresserad av så, så jag hoppas verkligen att det snart kommer upp fler kurser som jag kan söka. Men ja, jag fick sökt en kurs i alla fall, engelska, och om jag kommer in på den så börjar den i mitten av mars. Det jobbiga är att för att få studiebidrag så måste man plugga minst 50% och den kursen jag sökte mig till är på 25%, så vi får se hur det blir. Egentligen borde jag försöka hitta något jobb som jag kan ha som extra just nu, eller bara jobba lite, men det är så himla svårt att hitta sådana jobb som inte är inom restaurang, det är skitsvårt verkligen, och jag har ändå suttit och letat en hel del, så om någon av er har något tips på ett extrajobb för mig som inte innebär att stå upp hela dagarna och inte använda händerna för tunga saker heller, så hojta gärna till.

Under onsdag eftermiddag mötte jag upp Jesper och hans kompis igen i stan ett par timmar. Det var trevligt. Vi gick bara runt i stan lite. Jag var och kollade på en dator som jag nu har bestämt mig för att köpa, har kollat på den ett par gånger innan. Men ja, just den som jag vill ha finns inte i någon butik i Göteborg, så jag får troligtvis beställa den.

 

Igår var jag bara hemma och tog det lugnt, tvättade lite bara. Och idag har jag inte heller gjort så mycket, städade lite fram tills att jag kände att jag hade ganska ont i handleden igen, så nu blir det en paus från städandet för att sedan gå och handla till ikväll, vet dock inte än vad vi skall äta, får se lite vad det blir.

 

//CarroEllen