CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Gamla ställen

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

Igår satt jag och fixade lite med a-kassan, så mycket saker att fylla i och skicka in, sedan tog jag det ganska lugnt, grejade lite här hemma bara, och spelade The sims en stund på kvällen.

 

Idag har jag också tagit det väldigt lugnt, har suttit och kollat på en serie på svt som mamma tipsade mig om "Det sitter i väggarna" Det handlar om två personer som åker runt i Sverige till gamla hus. De hjälper till att renovera något litet om ägarna behöver hjälp med det, och så tar de reda på historien runt husen. Jag som älskar gamla saker tycker att det är väldigt intressant. Jag har det senaste också gått med i en grupp på facebook där det läggs upp mycket bilder på övergivna saker, hus, andra byggnader och andra saker, jätteintressant tycker jag. Det tråkiga, eller som man egentligen förstår varför är att man inte vill säga var dessa ställen ligger. Tyvärr är det ju många som åker dit och förstör, men jag tycker det hade varit väldigt roligt att undersöka ett sådant ställe någon gång. Jag vet att det finns ett gammalt övergivet sommarland runt Varberg där många har varit, och då också filmat det hur det ser ut idag. Det tycker jag hade varit jätteroligt att besöka, men tyvärr antar jag att man inte får det egentligen. Sedan läste jag nu i veckan också att det nu skall rivas för att bygga bostäder där istället, vilket är jättebra med tanke på hur mycket naturen får ta hand om när sådana saker bara står och förfaller.

Det finns ett gammalt torp i närheten av Brevika som jag försöker gå och kolla på varje år. Tydligen har jag varit inne i detta torpet när jag var mindre, men det är inte direkt något som jag kommer ihåg så. Men det är ändå lite fräckt att se hur mycket mer naturen har tagit över torpet för varje år, och vad jag har hört så finns det inte mycket kvar av det idag, tyvärr har jag nog inte varit där de tre senaste åren, men har fått höra av andra som gått förbi där.

Jesper och jag var ute hos hans föräldrar i söndags på middag och då pratade hans pappa och jag om att någon gång i sommar besöka ett gammalt fort som ligger här i Göteborg, så det ser jag verkligen fram emot.

 

Imorgon skall jag äntligen till studie- och yrkesvägledningen igen för att den här gången söka lite kurser, och få hjälp med det. Tyvärr har det inte kommit upp någon kurs om det som jag egentligen vill läsa, så troligtvis kommer jag att börja med att läsa upp lite saker, så får vi se vart det landar sedan, men vi får se imorgon.

 

Resten av dagen blir det ganska lugnt, skall in till stan senare för att äta middag med Jesper och en kompis till honom, skall bli trevligt.

 

Här kommer en bild från när jag senast var och kollade på det torpet, hösten 2015:

 

//CarroEllen