CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Året som gått del 1

Hejsan bloggen!

 

Ja då var det nyårsafton, och vad passar inte bättre då än en sammanfattning av året som gått.

 

Det har hänt mycket saker i år, både roliga och tråkiga, men jag tänkte att jag tar det i ordning.

 

I februari kom syrran till Göteborg, och vi hade en trevlig och mysig eftermiddag hemma hos morfar. Vi hjälpte honom att packa inför hans flytt och kolla på massa gamla saker, och vi fick även ta det som vi ville ha, vilket blev lite av varje. Detta anade vi också skulle bli sista gången för bara oss tre att träffas så.

 

Under våren lyckades jag bli övertalad att kontakta läkare för mina fötter, jag har ju bara dragit mig för det. Jag fick ju då träffa en kiropraktor som var jätteduktig och lyckades hjälpa mig jättebra. Jag har ju under två års tid trott att jag haft hälsporre, men det visade sig att det inte var det, inte än i alla fall. Jag har fått för platt hålfot efter att ha stått så mycket de senaste åren, så jag fick övningar som jag gör än idag, övningar som verkligen hjälper. Under sommaren var fötterna nästan helt bra, men så fort jag kom tillbaka till jobbet efter semestern så blev det sämre igen.

 

Den 1 juni gick morfar bort. Han hade då bott i sin nya lägenhet ett par månader, och åkte på lunginflammation, samtidigt som han var dålig i annat också, så tyvärr var detta något som vi bara gick och väntade på, samtidigt som det känns så hemskt att säga det. Vila i frid morfar.

 

Under sommaren var vi i Brevika ovanligt många gånger. Vi badade massor då det var så härligt i vattnet, och så varmt på land. Dock fick vi bara grillat en enda gång på bryggan i år, det var den kvällen som morfar gick bort, då det blev eldningsförbud ganska tidigt.

 

I början av semestern var Malin och jag ute på en riktigt varm men härlig långpromenad. Vi gick hela Torsviksrundan här i Torslanda. Jag hade förberett Malin redan innan på att jag troligtvis inte skulle kunna gå hela vägen pga mina fötter, men gissa vad, vi tog oss runt hela slingan, och jag hade typ inte alls ont i fötterna efteråt, det var verkligen helt underbart, och jättetrevligt.

 

Samma vecka var Jesper, hans pappa och jag ute och cyklade i Torslanda. Jespers pappa ville se det som idag finns kvar av Torslanda gamla flygfält. Vi avslutade den turen med lunch som vi hade köpt med oss nere i Torslanda havsbadskoloni. Även det blev en riktigt lyckad och trevlig dag.

 

Efter flera års pratande fick jag äntligen hjälp med att fixa detta,  jag pratar så klart om en egen hemsida till bloggen.
Jag har ju pratat om det i så många år, men jag har aldrig fått gjort det då jag själv kan det alldeles för dåligt. Men älsklingen som älskar att greja med sådant fick hjälpa mig att bygga upp min egna blogg. Detta var väldigt roligt, samtidigt som jag aldrig hade kunnat föreställa mig hur mycket saker man måste ta ställning till, så mycket smådetaljer som man aldrig tänker på i vanliga fall, det bara finns där.

 

Jag var också med Jesper och hans föräldrar på en båttur längs med Dalslands kanal, så då hade vi sovit i Brevika till den dagen för att slippa åka så långt på morgonen. Den eftermiddagen i Brevika kändes verkligen magisk. Vi hade jättetrevligt och mysigt, satt på bryggan i flera timmar, och Jesper och jag badade säkert nästan 1 timme, aldrig att jag badar så länge i vanliga fall, badkruka som jag är, men det var helt underbart då.
Båtturen var väldigt trevlig också, och Jesper och jag fick återse platsen där vi förlovade oss för 5 år sedan från båten.

 

Under hamnfesten på Donsö så har tidigare år höjdpukten varit den stora loppisen, men i år var det ingen loppis, istället var det auktion som vi tyvärr missade. Så i år var höjdpunkten för oss båtmässan. Under året så har Jesper och jag ännu en gång börjat prata om vår framtida husbåt. Detta är något som vi började prata om för många år sedan, att vi i framtiden vill bo i en husbåt som vi har byggt själva. Så den båtmässan försökte vi få ideér samtidigt som det var väldigt roligt att kolla i alla de stora båtarna.

 

 

 

 

Del 2 hittar ni här (klick)

 

//CarroEllen