CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Julen

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. Denna julen har varit väldigt lugn och härlig vilket har varit väldigt skönt. Jag har haft ovanligt ont i fötterna så jag har inte direkt orkat göra så mycket heller, så vi har mest bara varit hemma och tagit det väldigt lugnt, jättehärligt.

 

Julafton kom Jespers föräldrar och hans bror hit. Vi gjorde allt det vanliga, åt massa god mat, kollade på Kalle Anka och öppnade julklappar. Tack för en trevlig och mysig dag.

 

Annandagen åkte älsklingen och jag in till stan en sväng för att kolla på dator till mig. Min dator gick ju sönder för ett tag sedan, skärmen lossnade. Jesper lyckades däremot laga den, dock vågar jag inte fälla ihop den nu, och så tror jag att det är någon sladd som är skadad då jag inte kan ansluta till vårat snabbaste nätverk längre. Vi kollade på två datorer, men jag som använder datorn såpass mycket är ganska kräsen. Jag vill ha en snabb dator som går att spela lite tyngre spel på, och även ibland redigera klipp, blank skärm då jag kollar mycket på youtube så är det oftast mycket bättre skärpa på datorer med blank skärm, den skall vara lätt och härlig att skriva på, och musen skall vara lätt att använda. Datorn som jag har idag använder jag sällan musen på då den är jättejobbig. Men ja, jag fick inte köpt någon dator, utan kollade bara så får vi se lite längre fram.

Efter det så mötte jag upp mamma och en kompis till henne i stan. Vi gick i lite affärer. Jag fick köpt en jättehärlig grå tjocktröja med stor krage på, och en klänning. Jag fick också köpt en mössa och halsduk till min nya jacka som jag fick av mamma i julklapp.

Något som jag gärna hade velat ha, men som är väldigt svårt att få tag i är en liten studiolampa, en sådan som inte är på fötter då de är så himla stora. Både Jesper och jag gillar ju att fotografera, men nu när det är så mörkt ute så är det väldigt svårt att få bra bilder, och med blixt tycker inte jag alls att det blir så bra, någon som vet var man kan få tag på en sådan som inte heller är alltför dyr?

 

I torsdags och fredags jobbade jag, men mina fötter ville inte alls vara med, så förmiddagarna var ganska jobbiga, men det släppte en del efter några timmar, men det får jag ta i efterhand istället.

Ja nu har jag bara 2 pass kvar, så till sommaren hoppas jag verkligen att mina fötter är helt återställda, och att jag kan börja gå kortare promenader redan i vår, åhh vad jag längtar till att få gå promenader igen, fötterna har ju bara blivit sämre igen sedan jag kom tillbaka efter semestern. Så nu är det övningar som gäller minst två gånger om dagen, det är väl bara att bita i det sura äpplet..

 

Vi firade ju julafton två gånger i år, en dag hos mamma med min familj, och själva julafton här hemma med Jespers familj. Det kändes ganska konstigt att inte vara med varken mamma eller syrran på självaste julafton vilket jag brukar vara, men det blev väldigt trevligt ändå.

 

I julklapp fick jag en ny vinterjacka, ett par byxor som passar bra till den, och även en klänning och en ryggsäck. Sedan fick jag massor av pussel, eller Jesper och jag hade köpt två pussel till oss själva, sedan fick jag också två stycken crystal puzzle, pussel i 3D av Jesper, och även ett större pussel av syrran. Jag fick också två små högtalare som man kan koppla ihop och ha på olika ställen i lägenheten, jättebra,  jättehärliga fårskinnsvantar, en dammsugare då våran har varit sönder en längre tid men den har ändå fungerat, och en planeringstavla, dock vet jag inte riktigt än var jag skall sätta den, så just nu står den bara på sekretären. Sedan fick jag också en del choklad som redan är uppätet.

 

Ja nu är det inte långt kvar på detta året, och jag har tänkt att jag skall sätta mig och skriva ett inlägg till för att sammanfatta detta året som det har hänt mycket. Så idag blir det bara en lugn hemmadag, Jesper storhandlade igår så det slipper vi idag. Imorgon har vi inte direkt något planerat än, vi kanske skall åka in och kolla på GP:s fyrverkeri under eftermiddagen, och sedan laga massa god mat här hemma. Varje nyår vill Jesper ha kött till huvudrätt, men jag som inte är så förtjust i det har alltid försökt hitta någon fiskrätt istället, men har aldrig lyckats då jag alltid har velat ha laxsnittar till förrätt, och det går ju inte att äta lax både till förrätt och varmrätt. Men i år har jag äntligen lyckats få ihop en bra meny som jag verkligen längtar till att få äta.

 

 

 

 

//CarroEllen