CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

En helg i Skåne

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma och badar fotbad, helt klart något man borde göra oftare än vad man gör.

 

Ja jag vet inte riktigt vad jag skall börja. Hela september gick ju jättefort, och nu är typ oktober också slut, har typ inte ens hunnit blinka.Men ja, jag har gjort en hel del grejer dessa två månaderna känns det som, så det är väl därför också.

 

Förra helgen fyllde jag år, och då hade jag en liten middag här hemma. Vi var inte så många men det var några barn med så det var fullt liv ändå. Men ja, det var väldigt trevligt och mysigt. Vi hade lagat den klassiska födelsedagsmiddagen här hemma, lax med potatis och rotfrukter i ugn och en kall sås. Till efterrätt blev det bärpaj och chokladbollar, barnen ville inte ha paj så de fick chokladbollar istället. Tack för en trevlig och mysig kväll <3

 

Denna helgen har mamma och jag varit och hälsat på syrran i Malmö. Det var väldigt roligt och trevligt, dock tog det nästan 5 timmar att åka dit i fredags vilket var väldigt segt. Det var en lastbilsolycka strax innan Malmö, och detta hade vi läst om tidigare, men då stod det att det inte skulle påverka just motorvägen, men där blev vi ståendes i 40 min innan vi fick åka vidare. När vi väl kom fram vid 20 tiden så hade Linnea lagat tacos, mums!

Under lördagen var vi på en höstmarknad en bit därifrån, men tyvärr var den väldigt liten så vi hade sett allt där redan efter 10 min. Då åkte vi istället till Ystad som vi hade pratat om tidigare att vi alla tre ville se. Där gick vi runt i centrum, tog lite mysiga kort. Vi har alla tre sett en hel del på Wallander som är inspelat där, och i filmerna så verkar det vara så mysigt, och det var det verkligen. Många gamla hus som ser lite annorlunda ut, och mysiga små gågator.

Under kvällen gick vi ut för att äta middag i Malmö. Vi hade bestämt en restaurang men den lockade inte riktigt lika mycket när vi väl kom dit. Istället gick vi till en annan restaurang som hade jättegod mat. Jag åt pasta med kyckling och kantareller.

Igår var vi i Svågertorp och gick i lite butiker. Jag provade massor av skor, men hittade tyvärr inga alls. Varför måste det vara så himla svårt med skor?..

Vi åkte också till en affär i Vellinge, Vellingeblomman, som Linnea hade sagt att de hade lite av varje, och en halloweenutställning. Då tänkte jag mig först bara en liten söt butik med massor av saker typ. Men shit vad stor den var, den var verkligen betydligt större än vad jag hade tänkt mig. Och Halloweenutställningen var inte dålig heller, den var verkligen välgjord. Mamma jämförde den uställningen med Liseberg med zombies och så, skillnaden här var att det bara var dockor. Men ja, det föll stora spindlar från taket, pysande bilar, staket som föll mot en och massa sådant. Vi gick den två gånger, eller mamma och jag gjorde det för vi trodde att Linnea hade gått in dit själv. Första gången vi gick den så hade vi två småtjejer framför oss så de skrek massor och förvarnade typ oss då. Så när Linnea gick med så kunde vi förvarna henne lite. Så ja, om ni har vägarna förbi Malmö så missa inte att åka en liten omväg till Vellingeblomman.

Vi var inte hemma i Göteborg förrän vid 21 tiden igår kväll, och då packade jag bara upp lite innan jag slocknade i min egna säng. Som jag alltid säger, borta bra ,men hemma bäst!

 

Just det ja, förra veckan var jag på arbetsförmedlingen och fick träffa en vägledare. Vi satt och pratade massor om vad jag tycker om att göra, vad jag har gjort de senaste åren och så. Det gick väldigt bra tycker jag, och det kändes som att vägledaren förstod mig också. Hon ställde liksom rätt frågor och så. Så jag skall träffa henne igen om ett par veckor, har bara lite saker som jag behöver fixa innan dess. Men ja, vi pratade en del om administration av olika slag, så jag skall läsa lite mer om det och så. Det tror jag faktiskt är något för mig, och det kunde även mamma se framför sig, så vi får se vart detta leder.

 

Jag har fått lite frågor om hur det går med mina händer och fötter också. Fötterna har jag ju förstått nu att de kommer inte att bli helt bra förrän jag slutar att stå upp hela dagarna. Händerna har blivit lite bättre de två senaste veckorna, men jag känner fortfarande av det när jag gör vissa saker. Så jag kan fortfarande inte göra allt på jobbet. Jag jobbar 75% denna veckan ut, men jag tänkte ringa vårdcentralen för att få en uppföljning. Som jag känner just nu så har jag svårt att tänka mig att jag kommer kunna göra allt på jobbet nästa vecka. Så vi får se lite vad som händer där också. Jag använder ju fortfarande handledsskydd, på jobbet eller när jag gör något hemma så har jag bäggetvå, men när jag gör lättare saker så brukar jag bara ha den ena på mig.

 

Ja det var väl detta som jag hade att skriva om idag. Tyvärr fick jag inte tagit kort på dukningen och så som jag brukar göra till middagar, men här kommer i alla fall lite kort från de två senaste helgerna:

 

Presenterna som jag fick

 

 

 

I Ystad

 

 

//CarroEllen