CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lördag 15/9

Hejsan bloggen!

 

Sitter nu hemma i soffan och bara tar det lugnt.

Denna veckan har känts ganska konstig. Som jag skrev i förra inlägget så var jag ganska säker på att jag inte skulle kunna jobba så mycket med tanke på hur mina handleder kändes.

Tre dagar jobbade jag heldagar, sedan fick jag en tid hos en läkare som fick sjukskriva mig till viss del. Eftersom att jag nu skall jobba med handledsskydd med skena i  så är det ganska svårt och jobbigt. Jag får hela tiden hitta nya sätt att göra saker på eftersom att man inte kan böja handlederna i sådana skydd. Sedan har det också varit vissa rörelser som jag inte har kunnat göra för då har det gjort ganska ont, och även en del saker som jag inte har kunnat göra heller. Så ja, jag kände inte direkt att jag hade något annat val än att sjukskriva mig till viss del nu ett tag. Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om det. Det känns lite tufft just nu, har lite för mycket saker i huvudet, men det kändes ändå bättre när arbetsterapeuten som jag träffade i fredags sa att handlederna kommer att bli bra. Så nu använder jag handledsskydd när jag gör något, och så gör jag lite övningar med lera.

 

Men ja, nu skall snart älsklingen åka iväg på jobbresa också, och han kommer vara borta en vecka. Det är många som säger att det är bra att vara ifrån varandra ibland, och ja det kan jag väl kanske hålla med om, men för mig som har separationsångest så är det inte riktigt så lätt trots att jag önskar att det hade varit det. Så ja, vi får väl se hur det kommer att gå.

Det som känns lite bra ändå är att jag själv ocskå skall iväg några av dagarna som han är borta. Jag skall nämligen till Brevika, troligtvis för sista gången i år innan vi stänger av vattnet där, men det skall bli väldigt härligt att komma ditupp igen, och nu då få använda de nya byxorna och skorna som jag köpte. Jag hoppas att det blir någon svamp, gärna kantareller, men det sägs ju vara väldigt ont om det i år, kanske inte så konstigt med tanke på den torra sommaren. Sedan skall jag också eventuellt köra lite bil, hoppas det.

 

Idag har vi varit i stan en sväng. Jag skulle visa Jesper vad för slags halsband jag önskar mig i födelsedagspresent, och så skulle jag kolla på ryggsäck. Arbetsterapeuten sa nämligen att jag skall skaffa ryggsäck istället eftersom att jag bär på matlåda varje dag. Men tyvärr hittade jag ingen ryggsäck, bara en fin väggkalender till nästa år.

Resten av helgen blir det till att städa, eller ja, det får ju Jesper göra mest nu, jag får hjälpa till med det som jag kan.

 

//CarroEllen