CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Tisdag 4/9

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma vid köksbordet och bara tar det lugnt. Ja, tisdag förmiddag och jag borde egentligen vara på jobbet, men jag är sjukskriven 1 vecka. Det började redan i våras någon gång. Jag städade här hemma, skrubbade badkaret när jag kände att jag började få ont i höger handled. Efter det tog jag det lugnt hela sommaren, undvek att skrubba och städa så mycket som jag kunde. Istället försökte jag träna upp handlederna lite bla med hjälp av en gyroboll som Jesper köpte till mig. Sedan kände jag inte av det någonting under hela sommaren. Jag grejade även i Brevika utan att känna av det, så jag var ju säker på att det hade försvunnit. Men de senaste 3 veckorna har det kommit tillbaka, och förra veckan blev det bara värre. Eftersom att jag hade ont i höger så använde jag ju vänstern istället. Min tanke var ju liksom att om jag vilar högern ett tag så kommer det att bli bra. Men nej, sådan tur hade jag tyvärr inte. Istället blev högern värre och så gick det även över till vänstern. Så i fredags ringde jag först sjukvårdsrådgivningen som lyssnade och ställde frågor, jättetrevlig och hjälpsam person. Hon var nästan säker på att jag har överansträngt mina handleder (kanske inte så konstigt med tanke på jobbet som jag har, men först nu, efter 7 år?!) Så ja, hon tyckte att jag skulle ringa vårdcentralen och boka tid där. Så det gjorde jag, men jag fick ingen tid. Istället sa de till mig att gå till apoteket och köpa handledsskydd och ipren, och sedan sjukskriva mig en vecka... Jag antar att det är fler som har fått sådant bemötande på vårdcentral?.. Jag avskyr ju att gå till läkaren och drar mig alltid för det, men som nu vet jag att jag måste göra något åt det, och att då bara bli nekad och höra av mig en vecka senare om det inte har blivit bättre, det känns sådär. Min tanke var att jag skulle ringt de igår igen, men sedan har jag läst lite om överansträngda handleder, och det gör man egentligen ingenting åt mer än att vila. Så deras tanke är att jag skall gå hemma i en vecka, och sedan skall det vara bra, såpass bra att jag kan gå tillbaka till jobbet helt igen?! Knäppgökar... Så min tanke nu är att ringa de imorgon igen, då har det ändå gått några dagar. Jag tycker det är svårta att säga om det har blivit bättre eller inte under dessa dagar, men jag har ju svårt att tänka mig det. Så ja, den här veckan är jag hemma, och skall ta det lugnt med händerna. Jag har ju lärt mig någorlunda vilka rörelser det är som gör ont, men det är svårt att bara ta disken till viss del här hemma liksom. Just nu, eller något jag har sagt till mig själv de senaste åren är att det känns som att jag gräver min egen grav med det jobbet som jag har..

 

Ne, nu till något annat.

Till helgen är det äntligen dags för chokladmässan, det skall bli roligt. Och om ytterligare några veckor är det bokmässan. Det händer så mycket saker nu i september. Jag skall också till Brevika med mamma och syrran en helg, och sedan skall eventuellt Jesper åka iväg en vecka på jobbresa. Sedan hade vi bokat för att åka till Varberg också, men tyvärr fick vi avboka det då Jesper måste vara på jobbet då, eller på resa, så det är lite tråkigt.

 

Jag har nu också äntligen fått skickat in papper till transportstyrelsen för att få körkortsintyg, så det hoppas jag att jag snart får, så jag kan börja med körkortet.

 

Resten av veckan blir till att ta det lugnt, kanske skall gå ner till maxi en sväng idag, och imorgon kommer Jespers bror hit på tacomiddag, skall bli trevligt.

 

Okej, det kändes som att detta blev ett lite deppigt inlägg, men kände att jag behövde skriva av mig lite.. Jag blir ju så rastlös av att bara gå hemma en hel vecka i streck utan att få göra något typ.

 

//CarroEllen