CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Hamnfest och husbåt

God morgon bloggen!

 

Ja då var det söndag igen och jag har nu jobbat två veckor efter semestern. I år kändes det faktiskt lättare att komma in i saker och ting igen än vad det har gjort tidigare år, och första veckan var det väldigt lugnt och skönt, ingen stress utan vi bara jobbade på med det vi hann, tänkte inte något på alla saker som behövde vara gjorda innan jag slutade, utan vi hann med det varje dag, jättehärligt. Men den här veckan har varit ganska rörig, krångel med schemat och så, men vi har lyckats lösa det varje gång, både bra och mindre bra. Sedan har jag också jobbat en del med M, hon som anställde mig för nästan 7 år sedan första gången, och det har varit väldigt trevligt.

 

Ja, nu känns det som att sommaren är över för i år, och Jesper och jag känner oss väldigt nöjda med att vi tog tidigare semester än vad vi brukar eftersom att vädret verkligen var som bäst då.

De två senaste dagarna är det väl så har det varit dåligt väder. I fredags var det storm och lite regn, och igår förmiddag, bara under förmiddagen regnade det 25mm, och då med mycket åska också. Och igår var det hamnfest ute på Donsö, så det åkte vi ut på. Dock var det ju väldigt dåligt väder under förmiddagen, och jag sa till Jesper att om det åskade när vi skulle gå så skulle vi ta en senare färja. Men tur som vi hade så slutade det åska bara en liten stund innan vi skulle gå, dock började det igen när vi satt på bussen, men slutade igen lagom tills vi var på Saltholmen så det var väldigt härligt. Jag har ju alltid haft respekt för åska, när jag gick på högstadiet och jag och två kompisar cyklade hem på eftermiddagen en gång så kom en blixt från ingenstans och slog ner en bit ifrån oss, men vi kände alla tre då av den i kroppen, det var väldigt läskigt, och sedan för flera år sedan när en gammal pojkvän till syrran blev träffad av blixten i Brevika. Sedan dess vägrar jag gå ut när det åskar, och jag har är betydligt mer försiktigare nu än innan dess.

 

Men ja, vi hade en trevlig dag igår. Direkt när vi kom till Donsö så gick vi och åt lunch på Isbolaget, och vi lyckades komma innan ruschen, så vi var nästan ensamma i restaurangen, så vi fick maten väldigt fort. Tidigare år har de haft en stor loppmarknad och även en del folk som har sålt olika saker. Men i år var det ingen loppmarknad, utan istället var det auktion, men tyvärr missade vi den. Men nytt för i år var båtmässa. Det var väldigt roligt, det var ca 10 båtar tror jag, både vanliga motorbåtar och större båtar att sova i. En av de stora båtarna som vi var inne i gillade jag. Den hade 5 sovplatser och två soffor att sitta i, så det var mycket sittplatser i den, och med dusch inne, och med en lagom stor badbrygga. Jag kommer inte ihåg vad den hette, men den kostade typ 3miljoner.

För flera år sedan pratade Jesper och jag om att när vi blir äldre så vill vi bo i en husbåt, så då gjorde Jesper en ritning över hur den skulle se ut. Sedan har det projektet legat på is nu i flera år, men nu efter lite saker som hänt så har vi börjat kolla på det igen. Och den här gången har vi kollat upp mer saker runt det än tidigare. Tydligen är det nämligen väldigt svårt att få bygglov på husbåt om den skall ha en hemmahamn, sedan är det också väldigt svårt att hitta försäkring för den osv. Så om jag har förstått det rätt så för att komma undan detta med bygglov och så så skall man inte ha den registrerad som en husbåt, utan som båt eller fartyg beroende på dess storlek. tydligen finns det inte några bra regler för husbåtar alls, utan det är väldigt olika från kommun till kommun. Så nu har vi börjat rita på en husbåt igen, en ny ritning eftersom att vi nu har läst på lite mer om det så vill vi göra om den lite, så vi får väl se vad som händer, om vi fortsätter kolla på detta eller om vi lägger det på is igen och tar upp det om ytterligare några år igen.

Vi hade en trevlig och mysig dag igår, och vi var hemma vid halv 7 på kvällen. Resten av kvällen satt vi och kollade på en serie. Är det bara Jesper och jag som tycker att Netflix har många konstiga serier? Vi har kollat på några serier därifrån nu, mer eller mindre konstiga men ändå spännande. Just nu sitter vi och kollar på "Zoo" Vi har just sett klart första säsongen, och de sista avsnitten i den säsongen var väldigt äckliga och konstiga, men samtidigt väldigt spännande, så det går inte att sluta kolla på den. Så igår kväll satt vi och kollade på 3 eller 4 avsnitt, likaså i förrgår. 

 

Förra helgen firade älsklingen och jag 9 år tillsammans. Då bakade vi en jättegod tårta, och gjorde god mat på kvällen. Tårtan blev en som vi gjort några gånger tidigare, men den är så god så den går att äta flera gånger, hallonmoussetårta med browniebotten. Receptet hittar ni här. Till middag blev det färsk lax i ugn med potatis och rotfrukter och en kall sås till, jättegott. 

 

En annan sak sak som jag har tänkt på lite mer än vanligt den här sommaren är körkort. Mamma försökte ju få mig att börja övningsköra för många år sedan, men då körde jag 70m på en uppläggningsplats mitt ute i skogen, men när jag hade rullat en liten bit så ser mamma en stor sten och skriker till "akta stenen!" då släppte jag det bara och har sedan dess inte kört något mer. Men nu är jag faktiskt lite inne på att börja med körkortet, men jag har inte riktigt bestämt mig än. Jag gick ju teorin på gymnasiet genom skolan, men körde inget då, så det rann bara ut i sanden. Jag vet att många har mer problem med teorin än med körningen, men jag tror att jag kommer att vara tvärtom, mer problem med körningen. Min första tanke nu i sommar var då att ta körkort för automat för det kan man ju tydligen göra, vilket inte jag visste, men tyvärr har jag ingen automatväxlad bil att övningsköra med, så det får nog bli för manuell istället. Men som sagt var, jag har inte bestämt mig än, får se lite. Samtidigt hade det varit väldigt härligt att ha körkort till nästa sommar. Sommaren är ju den tiden på året då jag faktiskt vill ha körkort just för att kunna åka iväg och göra små utflykter som älsklingen och jag gillar. Tanken i så fall är att antingen hyra bil eller gå med i en bilpool, det beror väl på hur mycket man har tänkt köra. Kör man en del kanske bilpool är billigare, men jag vet inte.

 

Ne nu är det nog dags att fixa lite här hemma, men först kommer här en bild på tårtan som älsklingen och jag gjorde förra helgen:

 

 

 

//CarroEllen